5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Silifke'de nar hasadı başladı

Mersin'in Silifke ilçesinde, narenciyeye alternatif olarak üç yıl önce dikimine başlanan hicaz narı hasat edilerek 4 ila 6 TL arasında değişen fiyatla satılmaya başlandı.

Silifke İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, hicaz narı ekimine üç yıl önce başlandığını ve şu an bin 200 dekar alandan bin 500 ton hasat yapılacağını belirterek, bahçelerdeki hicaz nar fidanlarının yeni ekim olduğunu, rekoltenin önümüzdeki yıllarda daha artarak 2 bin ton üzerine çıkacağını söyledi.

Narın C vitamini, demir ve potasyum deposu olduğuna işaret eden Gün, üreticilerin, narenciyeye oranla çabuk yetişen, bol ürün veren bir ağaç türü olan hicaz narı ekimine yönlenmeye başladığını belirtti.

Hicaz narının üç yılda verimli hale gelip yetişkinliğinde bir ağacın ortalama 50-60 kilo nar verdiğini belirten Gün, "Hicaz narı kasım ayında toplandıktan sonra kağıda sarılıp 6 ay korunabiliyor. Nar fidanı dikim alanları her geçen yıl artıyor. Özellikle ova kesiminde daha çok ihracata uygun tür olan hicaz narı üretimi ağırlıkta. Hicaz narında en önemli pazar Avrupa ülkeleridir" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 13:08:54
Güncelleme :28 Ağustos 2009 Cuma 13:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?