4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Silifke’de OSB toplantısı

SİLİFKE’DE OSB TOPLANTISI

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Silifke Organize Sanayi Bölgesi’nin tam kapasite ile faaliyetini yürütmeye başladığında bölgede işsizliğin kalıcı çözüme kavuşacağını, tarım ürünlerinin değer kazanacağını, sanayi üretimine geçileceğini söyledi.

Silifke Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyet toplantısı Mersin Valisi Hüseyin Aksoy Başkanlığında Silifke Kaymakamlık toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Mersin Valisi Hüseyin Aksoy’un yanısıra Mersin il Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Güngör, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Silifke Belediye Meclis Üyeleri Ali Usca, Sibel Uğuz, Muammer Yüksel, Silifke Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri Ahmet Turgut, Mehmet Ali Özer, Muhsin Açıkgöz ve Silifke OSB Müdürü Ali Kıl katıldı.

Müteşebbis heyet toplantısında 2010 yılı Bütçesi kapsamında, 2009 Yılına ait faaliyet raporu, 2009 yılı Kesin Hesap ve Bilançosu ve yönetimin ibrası, 2009 yılı denetim raporu, 2010 yılı bütçesi, 2010 yılı arsa m2 birim fiyatının belirlenmesi, Avukat Nejdet Yılmaz'ın Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde bulunan 406, 416 ve 418 numaralı parsellerle ilgili talebinin ve Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde bulunan 393 numaralı parselle ilgili talebinin görüşülmesi konuları ele alındı.

Toplantıda konuşan Silifke Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ali Kıl, 92 hektarlık alan üzerinde kurulan Silifke OSB’nin 1. Etap parselasyon ve altyapı projeleri tamamlandığını ve 35 parselin satışa hazır hale getirildiğini kaydetti. Müdür Kıl, “4 tanesi 2006 yılında olmak üzere 2007-2009 yılında toplam 23 tane tahsis gerçekleşmiştir. 4 Parselin satışı için görüşmeler devam etmektedir. OSB'ye su, kanalizasyon hatlarının geçirilmesi, İmar planında bulunan yolların tamamının açılıp kaplamalarının yapılması, İdare binası, sosyal tesislerin, spor alanlarının inşası, Arıtma tesisinin yapımı ve park düzenlemeleri yapılacaktır” dedi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da işsizlik konusunda OSB'nin kalıcı bir çözüm olacağını belirterek, "Bölgede yetişen tarım ve tarım ürünlerinin değeri artacaktır. Silifke ve Silifkeliler ile diğer il ve ilçelerin sosyal, ekonomik ve kültürel bağları daha da kuvvetlenecektir. Bölgenin dünyaya açılımı sağlanacaktır. Tarımsal üretim planlı hale gelip, sanayi üretimine geçiş sağlanacaktır” dedi.

Vali Aksoy, Silifke Organize Sanayi Bölgesinde yapılması gereken hususları da anlattı. Aksoy, “Organize Sanayi Bölgesinin Halkın daha kolay ulaşabileceği, yatırımcıların daha iyi görebileceği uygun bir yerin bulunarak büronun taşınması veya Organize Sanayi Bölgesi içerisine çok ivedi olarak Organize Sanayi Bölgesi Hizmet binasının planlanarak yapılması gerekmektedir" diye konuştu.

SİLİFKE’DE OSB TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 12:41:00
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 13:59:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?