2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Silifke'de rafting heyecanı

Mersin'in Silifke ilçesinde turizm acentelerinin organizasyonunda gerçekleştirilen rafting sezonu, 93 kişilik Fransız grubun katılımıyla açıldı.

Silifke Turizm Komitesi Başkanı Sinan Şakar, 28 kişilik botlarla, yaklaşık 12 kilometrelik mesafenin 3 saatte tamamlandığını belirtti. Raftingin Mut ilçesine bağlı Hocalı köyünden geçen Göksu Nehri'nde başladığını ve Silifke'nin Kargıcak köyü yakınlarında sona erdiğini belirten Şakar, henüz yeterince keşfedilmemiş kanyonlarıyla Göksu Nehri'nin rafting için çok ideal olduğunu söyledi.

Rafting sezonunu 2007 yılında 85 İsveçli turistle yaptıklarını bu yıl da 93 kişilik Fransız grubu ile açılışı gerçekleştirdiklerini belirten Şakar, "Turizm açısından rafting gibi spor aktivitelerinin değerlendirilmesi gerekmektedir. Göksu Nehri bu alanda keşfedilmediği için yeterince değerlendirilemiyor. 2005 yılında başladığımız etkinliklerle Silifke'yi Avrupa ve dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Yurt dışından özellikle İsveç, Almanya, Fransa, Suriye, yurt içinden ise Gaziantep, Adana, Mersin, Konya, Ankara ve Karaman'dan gelen turistler Göksu Nehri'nde rafting yapmaktadır. Silifke ve yöresini tanıtmak amacıyla gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında düzenlenen fuarlara katılıp stant açarak, hazırlamış olduğumuz afiş, broşür ve tanıtıcı CD'leri ziyaretçilere veriyoruz. Bu tanıtımlar sayesinde de son yıllarda yurt dışından çok sayıda turist rafting yapmak üzere buraya geliyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 15:49:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?