4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Silifke'de sanayi bölgesi çalışmaları

Mersin Vali Yardımcısı ve Silifke Kaymakam Vekili Ahmet Beyoğlu, Silifke Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) bir an önce faaliyete geçirilmesi için tüm kurumların el birliği ile çalışması gerektiğini söyledi. 

Beyoğlu, önümüzdeki günlerde Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında yapılacak OSB Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyeti Toplantısı'na ön hazırlık amacıyla Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, OSB Müdürü Alpay Ünlü, OSB Sekreteri Ali Kıl, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Vedat Ata ile Kaymakamlık'ta bir toplantı yaptı. Toplantıda, OSB ile ilgili durum değerlendirmesi yapılırken, OSB'de bulunan toplam 64 parselin 45'inin kamulaştırmasının yapıldığı, 19 parselin 2/B ve kamulaştırma sürecinin tamamlanmadığını ve 35 parselin ise satışa hazır olduğu belirtildi. 

Önümüzdeki günlerde Valilik'te yapılacak toplantıda, 3 kişiden oluşan Kıymet Takdir Komisyonu, kamulaştırma yapılması için Uzlaştırma Komisyonu, kamulaştırma yapılması için kişi ya da kuruma yetki verilmesi, 2006 yılı kesin hesaplarının ibraz edilmesi, 2007 yılı bütçesinin belirlenmesi ve gelirler görüşülecek. 

Kaymakamlık'taki toplantının ardından beraberindekilerle OSB'ye giden ve çalışmaları yerinde inceleyen Beyoğlu, "Önümüzdeki günlerde Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ile yapacağımız OSB Müteşebbis Heyeti ve Yönetim Kurulu Toplantısı için ön hazırlık yaparak karşılıklı fikir alış verişinde bulunduk. Yapacak olduğumuz toplantıda müteşebbis heyeti başkanı ve başkan vekili ile yönetim ve denetim kurulu seçimini yapacağız. OSB'yi gezerek çalışmaları yerinde inceledik. Alt yapı çalışmaları devam etmektedir. Şu an yol açma çalışmaları sürdürülüyor. Yaptığımız tüm çalışmalarımız Sanayi Bakanlığı tarafından onaylanmış projelerin çalışmalarıdır. 

OSB'yi bir an önce hayata geçirmemiz için Kırobası-Karaman yolunda yaptığımız gibi belediyeler ve diğer kurumlarla birlikte çalışmamız gerekiyor. Alan projelerimiz hazırlandı, Bakanlık tarafından incelemeye alındı. Daha önceki projemizde enerji dağıtım merkezi 3 iken Sanayi Bakanlığı bu sayıyı 10'a çıkardı. Bu da bize 350 bin YTL maliyet farkı oluşturdu. Şu an 45 parselimizin 35'i hazır halde, kalan yerler ise sosyal alan, idari bina ve trafolar için ayrıldı" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2006 Çarşamba 10:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?