2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Silifke'de sel paniği!

Mersin'in Mut ilçesinde bulunan Gezende Barajı'ndaki su seviyesinin aşırı yağışlar sonucu yükselmesiyle 6 kapağın açılması nedeniyle Göksu Nehri'ndeki muhtemel su taşkınları, Silifkelileri endişelendiriyor.

Dün sabah saatlerinde Gezende Barajı'ndan bırakılan suyun, bu sabah saatlerinden itibaren Göksu Nehri'nin geçtiği Silifke ilçesinde taşkınlara neden olabileceği belirtilerek, vatandaşlar uyarıldı. Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu başkanlığında oluşturulan kriz masası, dün geceden itibaren halkı su baskınları konusunda uyararak, tedbir almalarını istedi.

Özellikle Göksu Nehri çevresinde bulunan Bucaklı Mahallesi Eyceli mevkii ve Sökün Köprüsü civarındaki vatandaşlar, yapılan uyarılar üzerine alt katlardaki
eşyalarını üst katlara taşıdı. Sabah saat 08.00 itibariyle herhangi bir su taşkınının yaşanmadığı ilçede Göksu Nehri'ndeki suyun bir hayli yükseldiği görülürken, yetkililer nehirdeki su seviyesinin bu akşama kadar yükselmeye devam edeceğini açıkladı. Nehir çevresindeki vatandaşlar sele karşı endişeli bir bekleyiş içerisine girerken, eşyalarını da üst katlara taşıdıklarını söyledi.

Kaymakam Beyoğlu, son 3 gündür devam eden aşırı yağışlar nedeniyle Gezende Barajı'ndaki su seviyesinin aşırı miktarda yükseldiğini, su kotunun düşürülmesi amacıyla kontrollü olarak su bırakıldığını söyledi. Gezende HES İşletme Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre 23 Kasım 2008 tarihinde saat 11.00 itibariyle baraj kapaklarından 6 adedinin 125'er santim açıldığını ve kapaklardan bırakılan suyun debisinin saniyede 247 metreküpe ulaştığını kaydeden Beyoğlu, yine aynı işletme müdürlüğünün 24 Kasım tarihinde verdiği bilgide ise kapak açıklığının 200 santimetreye çıkarıldığı ve suyun debisinin de 798 metreküpe yükseltildiğini söyledi.

Bu sabah saatlerinden itibaren Göksu Nehri'nin geçtiği Silifke ilçesinde vatandaşların can ve mal güvenliğini koruma amacıyla bir dizi tedbir alındığına işaret eden Beyoğlu, "Nehrin sağ sahili Bucaklı Mahallesi cami civarı ile Eyceli mevkii bölgesinde yaşayan vatandaşların taşkına maruz kalacağı tahmin edildiğinden uyarılmalarına, Silifke ovası Sökün Köprüsü aşağısında seddeleme olmadığından bu bölgede bulunan tarım alanlarındaki çiftçilerin doğabilecek zararlara karşı tedbir almaları istenmiş ve Göksu Nehri üzerinde turizm ve üretim faaliyetlerinde bulunan kişi ve kurumlar uyarılmıştır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 11:38:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan katar IP: 81.215.174.xxx Tarih : 26.11.2008 00:11:10

evet guzel sılıfkemız bır kez daha sular altında