2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Silifke'de sertifika heyecanı

Mersin'in Silifke ilçesinde erik yetiştiriciliği kursunu tamamlayan 28 kişiye sertifika verildi.

İlçe Tarım Müdürlüğü ile Halk Eğitimi Merkezi ve Erik Üreticileri Birliği'nce Sabak Köyünde düzenlenen ve 30 saat süren kursta, başta teknik ve uygulamalı olarak budama, gübreleme konularında bilgi verildi.

Kursu başarıyla tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan 28 kişiye belgeleri, Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu ve Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel'in de katıldığı törenle verildi.

Törende konuşan Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, "Daha önce doğru olarak bildikleri birçok şeyin yanlış olduğunu bu gibi kurslarla öğrenen üreticilerimizin daha kaliteli ve bilinçli üretim yapmalarını umuyoruz. Göksu Vadisi'nde yetiştirilen erik damak tadı ve kalitesi ile de ülke genelinde aranan bir meyvedir. Bundan sonra erik konusunda üreticilerimizin dolayısıyla köylerimiz ve Silifke'mizin önünün daha açık olacağını temenni ediyoruz. Madem bir çatı altında bir araya gelmenin avantajları var bunu yapacağız" dedi.

Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş ise geçen yılki erik üretiminde rekoltenin bin 500 ton olduğunu belirterek, rekoltenin bu yıl 2 bin ile 2 bin 500'e çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2008 Pazartesi 11:24:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?