4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Silifke'de suç örgütü operasyonu

Mersin'in Silifke ilçesinde düzenlenen operasyonda, organize suç örgütü üyesi oldukları bildirilen 22 kişi gözaltına alındı. 40 ayrı olaya karıştıkları belirlenen şahısların, göz dağı vermek amacıyla araçların üzerine köpek başı koydukları ve kanları ile yazı yazdıkları ileri sürüldü.

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, düzenlediği basın toplantısında Mersin ve Silifke ilçesinde, suç işlemek amacıyla kurulmuş bir örgütün faaliyet gösterdiği ve ilçe merkezinde tefecilik yaparak halk üzerinde baskı ve korku yarattıklarının belirlenmesi üzerine, 4 Mayıs tarihinde operasyon düzenlendiğini belirtti.

Suç örgütüne yönelik uzun süreli devam eden ve '09-09-33-03' kod numaralı projeli çalışma sonrası düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 22 kişinin yakalandığını ve 3 kişinin de aranmasına devam edildiğini açıklayan Ekizer, örgüt üyelerinin, Silifke'de başta tefecilik olmak üzere ev, oto ve işyeri kurşunlama, oto kundaklama, kişi hürriyetinden yoksun kılma, ölümle tehdit gibi 40 ayrı olayı gerçekleştirdiklerinin tespit edildiğini söyledi.

Olayla ilgili olarak 30 mağdurun ifadesinin alındığını kaydeden Ekezir, şüphelilerle birlikte 51 adet toplam 396 bin TL tutarında senet, 2 adet meblağ hanesi boş ve imzalı senet, çok sayıda boş senet, 3 adet tabanca, 11 adet şarjör, 2 adet dürbün, 1 adet kredi kartı, 1 adet silahlara seri numarası basma apartı, 18 adet cep telefonu, 2 adet tapu, 8 adet satış sözleşmesi, 1 adet araç ruhsatı, 1 adet kefaletname, 21 kök Hint keneviri ve 3 adet 8 bin lira tutarında çek ele geçirildiğini belirtti.

Ekizer, şüphelilerin yarın Silifke'de adliyeye sevk edileceklerini sözlerine ekledi

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 15:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?