4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Silifke'de temizlik seferberliği

SİLİFKE'DE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

Silifke Taşeli Belediyeler Birliği ve Özel Çevre Koruma Kurumu (ÖÇK) tarafından ortaklaşa imzalanan protokol gereğince çöplerin taşınmasına yönelik transfer ve ekipmanların alımı gerçekleştirildi.

Özel çevre koruma kapsamı alanı içerisinde bulunan Silifke ve beldelerinin çöplerini Çamdüzü çöp depolama alanına taşıyacak olan transfer ve ekipmanlar Taşeli Belediyeler Birliği'nin hizmetine sunuldu. Silifke, Atakent, Taşucu, Akdere, Arkum, Narlıkuyu, Yeşilovacık, Uzuncaburç ve Atayurt belediyelerinin ortak olduğu Taşeli Belediyeler Birliği tarafından kurulan Göksu Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne çöplerin nakledilmesi için ihale bedeli ÖÇK tarafından karşılanan transfer ve ekipmanlar, törenle birliğe teslim edildi.

Atayurt Belediyesi Garaj Amirliği'nde düzenlenen araçların teslim töreninde konuşan Taşeli Belediyeler Birliği Başkanı Bayram Ali Öngel, "Birlik olarak bu ekipmanların alımı için ihale açtık. İhale sonunda ihtiyacımız olan ekipmanları aldık. İhale bedeli olan 500 bin TL'yi ise Özel Çevre Koruma Kurumu karşılaşmıştır. Atayurt, Arkum, Atakent ve Taşucu beldelerinin çöpleri toplanarak bu ekipmanlarla Çamdüzü Göksu Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne nakledilecektir. Bu uygulama ile hem yakıt tasarrufu sağlanacak hem de işgücü kaybı ortadan kaldırılacaktır. İlçemize bağlı diğer beldelerimiz ise kendilerine ait bir araç üzerine yaptıracakları ekipmanlarla birliğimizin bu hizmetinden yararlanabileceklerdir" dedi.

Törene, Öngel'in yanı sıra Atayurt Belediye Başkanı Sedat Yeğiner, Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, ÖÇK Kurumu Mersin Müdürlüğü elemanları ve belediye çalışanları katıldı.

SİLİFKE'DE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
SİLİFKE'DE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 12:16:00
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 18:51:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?