4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Silifke'de zeytin hasadı başlası

Mersin'in Silifke İlçesi'nde zeytin hasadı başladı. 

Bölge köylüsünün önemli geçim kaynaklarından biri olan zeytin, özellikle kırsal kesimlerde yetiştiriliyor. Hasadı Ekim ayı sonunda başlayan ve Ocak ayına kadar devam eden zeytinlerin yeşilleri sofralık, siyahları ise yağlık ve salamuralık olarak alıcı buluyor. Sofralık yeşil zeytinin kilosu 1.5 YTL'den, yağlık zeytinin kilosu ise 1 YTL'den satılırken, sofralık zeytin pazarda 2 YTL'den satılıyor. 

Zeytinin yetiştirilmesi ve toplanmasının çok zahmetli olduğunu belirten üreticiler, yağmurun az yağması nedeniyle bu yıl verimin düşük olduğunu ifade etti. 

İlçe Tarım Müdürlüğü kayıtlarına göre, Silifke'de bu yıl 25 bin 440 dekar araziden 16 bin ton zeytin hasat edilmesinin beklendiği, bunun 4 bin tonunun sofralık, 12 bin tonunun ise yağlık olduğu bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 11:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut dirilmis IP: 85.104.86.xxx Tarih : 6.10.2008 14:37:45

slm arkadaşlar ben mersin zeytin kooparatifinden ben yeşil ham zeytin alıyorum aldıgım cinsler ayvalık, sarıulak ve gemlik , yağlıkta olur, zeytinlerini alıyorum çogunla sarı renkli olması daha iyi satmak isteyenler varsa peşin paraya alınır mesinden mahmut bye