4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Silifke'den ABD'ye nar ihracatı

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Yeşilovacık Beldesi'nde yetiştirilen nar, ABD'ye ihraç ediliyor. 

Yeşilovacık'ta 150 dönümlük arazi üzerinde nar üretimi yapan Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Arslan Eyce, ürünlerini ABD'ye ihraç ettiğini söyledi. Türkiye'de ilk kez büyük boyutta nar bahçesini kendisinin tesis ettiğini ifade eden Eyce, daha önce ABD'den gelen Houstun Cocola Company Genel Müdürü Jim R. Perz, Odwalla Firması Müdürü Jim Skamel ile ürünlerini alan Göknur Gıda Maddeleri İth. Tic. ve San. A.Ş. Genel Müdürü Osman Aslanali'nin nar bahçesinde incelemelerde bulunduğunu belirtti. 

Çiftliği kurduğu 1983 yılında, Tarım Bakanlığı'nın nar tarımıyla ilgili politikası olmadığı gibi Ziraat Bankası'nın da nar tesisine kredi vermediğini kaydeden Eyce, "Bakanlığa ve Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'ne gönderdiğim yazılarımla narın politikayla zirai kredi kapsamına alınmasını sağladım. Ayrıca narın şeker, kolesterol ve tansiyona faydalı olduğunu o yıllarda gündeme getirdim" dedi.
Şu anda 4 bin yetişmiş nar ağacı olduğunu belirten Eyce, 2007 yılında da 4 bin adet fidan dikeceğini ifade etti. Fidanların yeni bir tür olduğunu ve bu nar türüne "Eyce Narı" ismini verdiğini dile getiren Eyce, çiftliğinde organik tarım uygulaması yaptığını vurguladı.
iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2006 Pazartesi 12:05:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?