5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Silifkeli folklorcuların final heyecanı

Isparta'da düzenlenen halk oyunları yarışmalarında otantik dalda bölge birinciliği alan Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Lisesi ve Silifke Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi Türkiye birinciliği için yarışacaklar.

Mersin'de düzenlenen il birinciliğini kazandıktan sonra Isparta'da gerçekleşen bölge birinciliği yarışmalarında da birinci olan Silifke Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan lisesi folklor ekibi Türkiye birinciliği için yarışacak.

Isparta'da düzenlenen Türkiye Bölge Birinciliği folklor yarışmalarında Otantik dalda birinci olan Halk Eğitim Merkezi ve Prof. Dr. Durmuş Tezcan lisesi folklorcuları, İlçe Kaymakamı Ahmet Beyoğlu'nu ziyaret edip mutlu haberi verdiler.

Folklor ekiplerine dünya klasiklerinden kitap hediye eden Beyoğlu, "Kıyafetleriniz için elimden gelen desteği yapacağım. Bizlere böyle bir mutluluk yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum. İnşallah sizleri finalde izlemeye geleceğim" dedi.

Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan ziyarete Milli Eğitim Müdürü Cemalettin Turan, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Musa Köroğlu, Prof. Dr. Durmuş Tezcan Lisesi Müdürü Nihat Tezcan ve folklorcular katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 13:33:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?