2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Silifkeliler yakacak derdine düştü

Mersin'de baraj kapaklarının açılması sonucu Göksu Nehri'ndeki su seviyesi yükselmeye devam ederken, Silifke'de bazı vatandaşlar tehlikeye aldırış etmeden sel sularının getirdiği odunları nehirden çıkarmaya çalıştı.

Dün akşam saatlerinden bu yana yetkililer Silifke ilçesindeki vatandaşları su taşkınları yönünde uyarmaya devam ederken, Göksu Nehri'nde saniyede bin 400 metreküpe ulaşan akıntıya aldırış etmeyen bazı vatandaşlar, nehre inerek sel sularının getirdiği odunları topluyor.

Elinde ağaç motoru ile nehre gelen Dal ailesi sudan çıkardıkları ağır kütükleri bölerek el arabasına yüklemeye başladı. Kendilerini fark eden polisin uyarısıyla nehirden çıkan aile, topladıkları odunları da yanlarına almayı ihmal etmedi.

Ailesiyle birlikte tehlikeye aldırış etmeden nehirden kütük çıkaran Muammer Dal, sel korkusunu yaşadıklarını ancak geçim sıkıntısı çektikleri için bunu yapmak zorunda olduklarını söyledi. Silifkeliler olarak seli beklediklerini ifade eden Dal, "Umarım sel bizleri etkilemez. Biz de ailece selin getirmiş olduğu odunları toplayarak en azından yakacak ihtiyacımızı karşılıyoruz. Belki canımızı hiçe sayıyoruz ama yapacak bir şey yok. Kışın soğuğunda bu odunlarla ısınacağız" dedi.

Silifke Belediyesi'ne bağlı zabıta ve polis ekipleri, vatandaşları sele karşı tedbir almaları konusunda uyarılarına devam ederken Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu da, Göksu Regülatörü mevkiinde incelemelerde bulundu. Beyoğlu, akşam saatlerinde su seviyesinin artacağını belirterek, "Tedbirlerimizi aldık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 18:06:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?