4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Silifkelilerden kardeş şehir ziyareti

Silifke İlçesi'nden 37 kişilik grup, karşılıklı ziyaretler çerçevesinde Silifke'nin Almanya'daki kardeş şehri Hassloch'a gitti. 

Kardeş Şehir Komite Başkanı ve Silifke Belediyesi Kültür Müdürü Lutfi Uğur başkanlığında; aralarında okul müdürleri, belediye birim amirleri ile meclis üyelerinin bulunduğu grup, bugün sabah saat 09.00'da Göksu Otel önünden otobüsle Adana'ya hareket etti. Grup, Adana'dan da uçakla Almanya'ya hareket edecek. 

Kardeş Şehir Komite Başkanı Uğur, "Bilindiği gibi 1 yıl Almanlar kardeş şehrimizden Silifke'ye geliyor, diğer yıl da Silifkeliler Almanya'ya gidiyor. Bu geliş gidişlerde ziyaretçiler kendi masraflarını kendileri ödüyor, yalnız konaklamalar kardeş şehirlerdeki misafir alan ev sahiplerince karşılanıyor. Bu yıl ziyaretimiz esnasında Hassloch'ta 3 tane festival kutlanacak. 

7-14 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan 3 festivalden biri tüm Almanya çapında kutlanan, Almanya'da yaşayan yabancıları ilgilendiren milletler festivalidir. 2.'si çevre festivali, 3.'sü de Hassloch bahçe resim ve el sanatları etkinlikleridir. 37 kişilik bir grup yapacağı ziyaret gezi ve toplantılardan başka bu festival etkinlikleri içerisinde de Silifkemiz'i ve Türkiyemiz'i tanıtma faaliyetleri de yapacaktır. Hassloch'ta kurulan bir stantta Silifke yemekleri yapmak için orada yaşayan Türkler ile işbirliği yapılacak. Ayrıca bu kurulan stantta Silifke'nin tanıtımı için Silifke fotoğrafları sergilenecek. Ziyaretimiz 14 Haziran'da sona erecektir" dedi.
.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 11:53:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?