2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Silifkelilere su baskını uyarısı!

Mersin'in Mut ilçesinde bulunan Gezende Barajı'ndaki su seviyesinin yükselmesi üzerine, baraj kapaklarının açılması sonucu su taşkınlarının beklendiği Silifke ilçesinde vatandaşlar taşkınlara karşı uyarılıyor.

Gezende Barajı'nın 6 kapağının 2.5 metre açılmasıyla saniyede bin 400 metreküp suyun geçeceği Göksu Nehri çevresindeki mahalleleri sokak sokak gezen Silifke Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri ile polis ekipleri, vatandaşları sele karşı tedbir almaları konusunda uyarıyor. Belediye zabıta aracından megafonla yapılan uyarılar karşısında halk, evlerindeki eşyaları daha güvenli yerlere taşırken, su baskını tehlikesini çok da ciddiye almıyor. Bu yüzden evlerinden uzaklaşmayan vatandaşlar, sadece eşyalarını yüksek yerlere taşımakla yetiniyor.

Öte yandan, ilçede akşam saat 16.00 sıralarında su baskınlarının yaşanması beklenirken, Göksu Nehri'ndeki su seviyesinin yükselmeye devam ettiği belirtiliyor. Nehrin yükselmesi sonucu öğle saatlerinden itibaren Bucaklı Mahallesi'ndeki bazı portakal bahçeleri ise sular altında kaldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 14:01:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan katar IP: 81.215.174.xxx Tarih : 26.11.2008 00:09:44

evet ve sılıfke ılcesı bır kez daha sular altında sılıfkenın tarıhınde bır cok kez sel baskını var silifkenın kaderı bu saat su anda aksam 7 saat gece 11 e kadar suyun 2 metre daha kakacagı soylenıyor bu sefer sılıfke harıtadan sılınır eger oyle bır sey olursa