4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Silifke'nin artıma tesisi tamamlandı

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Taşucu Beldesi'nde, belediyenin katkılarıyla gerçekleştirilen kanalizasyon ve arıtma tesisi tatbikat projesi tamamlandı. 

Taşucu Belediye Başkanı Ali Şahin, belediyenin 1955 yılında kurulduğunu hatırlatarak, "Aradan geçen 51 yıl içerisinde alt yapı konusunda içme suyu hariç kanalizasyon, arıtma tesisi ve deniz deşarjı konusunda hiçbir çalışma yapılmamıştır. Taşucu Belediyesi olarak ısrarlı girişimlerimizle yaklaşık 400 belediyenin alt yapı proje isteği sıralaması arasında öncelikle yerini almış ve kanalizasyon tatbikat projesi İller Bankası Genel Müdürlüğü'nce 24 Ocak 2006 tarihinde ihale edilmiştir" dedi. 

Proje çalışmalarına, tüm imar planlarının ve halihazır planların kontrol edilmesiyle başlandığına işaret eden Şahin, "Belediye meclis üyelerimizin ve belediye teknik elemanlarının da çalışmalarıyla imar planları ve halihazır haritaları dijital ortama aktarılarak, imar tadilatları planlar üzerine işlenmiştir. Belediyemize ait imar planları içerisindeki tüm yollara kanalizasyon hatları öngörülerek proje hazırlanmıştır. Belediye ve Özel Çevre Koruma Müdürlüğü'nün özel isteğiyle İller Bankası'nca imar planı dışındaki yerlere proje yapılmamasına rağmen ilave meclis kararı alınacağı belirtilerek Gülümpaşalı Köyü ile Çavuşbucağı Mahallesi de bu proje kapsamına dahil edilmiştir. Bu durumda, Göksu Deltası ve denizin kirletilmesinin önüne geçilecektir" diye konuştu. 

Kanalizasyon sisteminin sonunda yapılması planlanan arıtma tesisinin yerinin belirlenerek, istimlak ve tahsis çalışmalarına başlanacağını kaydeden Şahin, şunları söyledi:
"Ayrıca uygulanacak arıtma tesisi tipi seçilerek fizibilite ön raporu hazırlanmıştır. Hazırlanan fizibilite raporuna göre önümüzdeki günlerde arıtma tesisi tatbikat projesi ihalesi de yapılarak Özel Çevre Koruma Müdürlüğü ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla inşaat çalışmalarına başlanabilecektir. Proje kapsamında belediye sınırları içerisinde ve mücavir alan sınırı da dahil olmak üzere 150 kilometre kanalizasyon hattı projelendirilmiştir. Hatların 90 kilometrelik kısmı 1. kademe hat olup, projelerin tamamlanmasını müteakip inşaat ihalesi yapılarak hizmete açılacaktır. İmar sahası içerisinde şu anda 60 kilometreye yakın yol açılması planlanmış olup, bu kesimlerin de kanalizasyon projesi hazırlanmıştır. İmar planı içerisinde yapılacak sondaj çalışmalarından sonra projenin detay çalışmaları tamamlanacak ve tasdikinden sonra inşaatına başlanacaktır."
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2006 Salı 10:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?