4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Silifke'nin tek bayan muhtarı!

Mersin'in Silifke İlçesine bağlı Taşucu Beldesi Çavuşbucağı Mahallesi muhtarı Ayşe Köse Silifke'nin tek bayan muhtarı oldu.

4 muhtar adayı arasından 630 seçmenin 166 oyunu alarak muhtarlık görevine seçilen Köse, ilçenin tek bayan muhtarı olmaktan ve kadınları temsil etmekten dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

3 çocuk annesi Ayşe Köse, muhtarlık görevinin yanı sıra Ev hanımlığı ve çiftçilikle de uğraşıyor. Mine adında bir kızı Muğla Üniversitesinde, Melike isminde bir kızının da ilköğretim üçüncü sınıfta okuduğunu belirten Köse, 3 yaşındaki Ahmet Resul'a da evinde bakıyor.

Eşi Mehmet'in gemide kaptanlık yaptığını belirten muhtar Köse, "Hizmet etmek ve kadınlarında hizmet edebileceğini göstermek için muhtarlık seçimine aday oldum. Mahalle halkının da desteği ile muhtarlık görevine seçildim. Diğer 4 erkek muhtar adayını geride bırakarak beni muhtar seçen mahalle halkının her türlü sorununa çare bulabilmek için elimden geleni yapacağım" dedi.

Projelerinde bahseden Köse, "Mahallemizin alt yapı, yol ve elektrik sorunları vardı. Bunların yanı sıra mahallemizde yaşan yoksul vatandaşlarımız var. Hem mahallemizin gelişmesini sağlayacağım, hem de yoksul vatandaşlarıma ve öğrencilerimize elimden gelen desteği yapacağım" diye konuştu.

66 köy ve 48 mahalle muhtarı arasından seçilen ve tek kadın muhtar olan Ayşe Köse'ye ellerinden gelen desteği vereceklerini söyleyen Muhtarlar Derneği Silifke Şube Başkanı Hayati Akdeniz de, "Muhtar arkadaşımız Ayşe Köse kadınlarında bu işi yapabileceğini herkese göstermiştir. İlçemizin tek bayan muhtarı unvanını taşıyan Ayşe hanıma yapacağı her hizmette yardımcı olup destek olacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 11:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?