3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Silifke'nin türkü güzelleri

Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan "Türkü Güzeli" ön elemelerini geçen 14 genç kız festivalde boy gösterecek.

20-26 Mayıs tarihleri arasında "Türkü Yılı" olarak kutlanacak olan 35. Uluslar arası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkü Güzeli yarışmasının elemeleri yapıldı.

Silifke Belediye Kültür Merkezi salonunda yapılan elemelere 26 aday katıldı.
Yarışmanın jüri üyelerini Ali Usca, Hüseyin Arslan, Ese Sapmaz, Hatice Türe, Bedia Gezer ve Sultan Yüksel Kol yaptı. Adayların konuşma, yürüyüş, güzellik, estetik, sahneye hakimiyeti konularında değerlendirme yapıldı.

Yapılan değerlendirme sonunda Seher Çayıran, Merve Yüce, Şafak Çekiç, Yasemin Taze, Berrin Işıkkurt, Hülya Bozkurt, Özge Aygün, Teslime Arslan, Ayça Terlikçioğulları, Zahide Toptan, Zehra Arslan, Arzu Okşit, Ayşe Toker, Setenay Kirişçi, güzellik yarışması finallerine katılmaya hak kazandı.

Kültür Müdürü Lutfi Uğur, elemeler sonunda yaptığı konuşmasında, yarışmaya katılan tüm adaylara cesaretlerinden dolayı teşekkür edip, finale katılan yarışmacılara da başarı dileğinde bulundu.

Birinci olan yarışmacı bin, ikinci 750, üçüncü 500 ve sempati güzeli olarak seçilecek güzel de 400 YTL para ödülü ile onurlandırılacak.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 10:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?