9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Silifke'ye yeni hastane

Mersin'in Silifke ilçesine yeni bir hastane yapılması için çalışma başlatıldı.

İlçeye yeni bir hastane kazandırılması için Kaymakamlık'ta geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Toplantıya; Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Taşucu Belediye Başkanı Ali Şahin, Uzuncaburç Belediye Başkanı İshak Yılmaz, Atayurt Belediye Başkanı Sedat Yeğiner, Arkum Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu, Silifke Sağlık Grup Başkanı Murat Güngör, Esnaf Odası Başkanı Uçal Mavili, Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı, Mal Müdürü Süleyman Alkan, Ticaret Odası Meclis Başkanı Sadık Akman, Silifke Devlet Hastanesi Başhekimi Salih Güçlü, Hastane Müdür Yardımcısı Şadi Anamurluoğlu, Orman İşletme Müdürü Kubilay Akdeniz, Silifke Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Usca ve il genel meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Ahmet Beyoğlu, ilçeye yeni bir hastane yapılması için önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığı'na teklifte bulunulacağını belirterek, bölge hastanesi konumundaki mevcut Silifke Devlet Hastanesi'nin ihtiyaca cevap veremediğini belirtti.

Silifke Devlet Hastanesi'nin 1938 yılında Verem Savaş Dispanseri'nin bulunduğu yerde hizmet vermeye başladığını ifade eden Beyoğlu, "Zaman içinde ihtiyaca cevap vermediği için halihazırdaki hizmet binamız devlet-vatandaş işbirliği ile 1961 yılında yapılarak bölgemizin hizmetine sunulmuştur. Gerek nüfus artışı gerekse tıptaki teknolojik ve personeldeki uzmanlaşmanın artması sonucu mevcut bina da yetersiz kalmış olup, bu nedenle1988 yılında şimdiki ek binanın temeli atılmıştır. Yıllar içinde Bakanlığımızdan gelen ödeneklerle peyderpey yapılarak, 1993 yılında hizmete açılmıştır. Hastanenin yer probleminin kısmen giderilmesi amacıyla 2007 yılında alınan bir kararla Verem Savaş Dispanseri, Merkez 1 No'lu Sağlık Ocağı ve Sağlık Grup Başkanlığı hizmet binaları Devlet Hastanesi'ne devredilmiştir. 22 Ekim 2000 nüfus sayım sonuçlarına göre, Silifke'nin toplam nüfusu 156 bin 351'dir. Nüfusun yüzde 79'u ilçe ve belde belediye sınırları içerisinde, yüzde 21'i ise köylerde ikamet etmektedir. İlçemiz coğrafi yapısı itibarı ile yol kavşağında olması nedeniyle hastanemiz bölge hastanesi konumunda olup, 300 bin kişiye hitap etmektedir. Silifke Devlet Hastanesi'nin şehir içinde olması nedeniyle hizmeti sunan ve alan yönünden kolay kullanılabildiği gözükse de çevrede trafik yoğunluğunun fazla olması nedeniyle gürültü kirliliği ve servislerde yatan hastaların sessizlik ve güven duygusunu zedelemektedir. Sağlık Bakanlığı'nın çeşitli genelgelerinde hasta odalarının konforunun artırılması istenmektedir. Ancak hastane binasının eski olması ve mimarisi de uygun yapılmadığından bu konfor gerçekleştirilememektedir. Bu durumdan hizmeti sunan ve alan da mutlu olmamakta ve modern hastane konforuna erişilmemektedir. Çağımızın sağlık hizmeti sunumu hasta merkezli olup, hastayı bedenen ve ruhen tam iyilik haline bir an önce kavuşturmak için mevcut teknoloji ve insan unsurunu en bilişimsel bir şekilde harmanlanıp, servis yapılmaktadır. Bunun için mekan en önemli unsurlardan biridir" dedi.

Önümüzdeki 20 yıl düşünüldüğünde en az 400 yataklı, Avrupa standartlarında, CE belgesi alabilecek mimariye sahip bir hastaneye ihtiyaç duyulacağını belirten Kaymakam Beyoğlu, "Yer tespitinde en önemli kriter en az 60 dekar arazinin olması ve de bu arazinin şehre ve ulaşıma olan konumudur. İlçemize 5 kilometre uzaklıkta Kabasakallı köyünde bulunan hazineye ait 15 pafta, 1031 parselde 47 bin 994 metrekare arsa, ilçemize 5 kilometre uzaklıkta Tosmurlu köyünde bulunan hazineye ait 9 pafta 519 parselde 23 bin 550 metrekare arsa, ilçemize 5 kilometre uzaklıkta Burunucu köyünde hazineye ait 300 bin metrekare Silifke-Antalya karayoluna 100 metre mesafede arazi imar şartlarına uygundur. Bu arazi ileride branş hastanesi, sağlık ocağı ve tıp fakültesi kurmaya elverişlidir" diye konuştu. Toplantıya katılanlar, daha sonra hastane için teklif edilen arazileri gezdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 16:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?