4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Silifke'yi dolu vurdu!

SİLİFKE'DE DOLU VE HORTUM

Mersin'in Silifke ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan dolu ve hortum, bölgedeki ekili tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı.

Silifke'nin Kabasakallı Mahallesi ile Narlıkuyu beldesi, Kurtuluş, Çeltikçi ve Ovacık köylerinde bu sabah saatlerinde dolu ve hortum afeti yaşandı. İlk belirlemelere göre bölgede üretim faaliyetlerini sürdüren 242 çiftçinin 3 dönümü sera olmak üzere toplam 753 dönümlük arazisinde ekili olan domates, limon, çilek, maydanoz, marul, karnabahar ve brokolide yüzde 70 ile yüzde 100 arasında zararın olduğu tespit edildi. Dolu ve hortum afetinin yaşandığı bölgede incelemelerde bulunan İlçe Tarım Müdürü Yusuf

Gün, zararın büyük olduğunu ve hasar tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti. Üreticilere de çağrıda bulunan Gün, çiftçinin ürünü doğal afete karşı 'tarım sigortası' ile koruma altına almasını istedi. Gün, "Çiftçilerimiz, hiçbir zaman afet olmaz diye düşünmesin. Mutlaka ürünlerini sigortalandırsın. Sigorta parasının da yarısını zaten devletimiz karşılıyor" dedi.

Kabasakallı Mahalle Muhtarı Harun Kaya ise, zararın büyük olduğunu ve devletten zararın karşılanabilmesi için destek beklediklerini söyledi. Bin bir emekle üretime hazır hale getirdikleri çilek tarlalarında ürün hasadına az bir zaman kala böylesi bir afetin yaşanmasının kendilerini mağdur ettiğini dile getiren çiftçiler ise, zararlarının devlet tarafından karşılanmasını beklediklerini kaydetti.

SİLİFKE'DE DOLU VE HORTUM
SİLİFKE'DE DOLU VE HORTUM
SİLİFKE'DE DOLU VE HORTUM
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 14:38:01
Güncelleme :6 Aralık 2010 Pazartesi 15:40:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?