30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Silifke'yi dolu vurdu

SİLİFKE'DE DOLU YAĞIŞI

Mersin'in Silifke ilçesinde ceviz büyüklüğünde yağan dolu, sebze ve meyve bahçelerine zarar verdi.

Silifke Tarım İlçe Müdürü Yusuf Gün, dolu felaketinin Silifke'nin Atik, Kabasakallı ve Sayağzı mahalleleri, Narluyu beldesi ile Gülümpaşalı, Hüseyinler, Demircili ve İmamlı köylerinde etkili olduğunu söyledi.

Dolunun çilek, buğday, narenciye, kayısı ve şeftali bahçeleri başta olmak üzere açıkta yetişen tüm ürünlere zarar verdiğini ifade eden Gün, meydana gelen hasarın tespit çalışmalarına başladıklarını belirtti. Ürünlerine sigorta yaptıran çiftçilerin zararlarının büyük bir bölümünün karşılanacağını vurgulayan Gün, "Çiftçilerimizi ürünlerine sigorta yaptırmaları yönünde sürekli uyarıyoruz. Hiçbir zaman doğal afet yaşanmaz diye düşünmeyip, ürünlerini sigortalatsınlar" dedi.

Tarlalarında meydana gelen zararı inceleyen üreticiler Ali Saygılı, Zarif Korkmaz, Hayri Balcı ve Hacer Tuna ise, zararlarının çok büyük olduğunu belirterek, "İki saat boyunca etkili olan ceviz büyüklüğündeki doludan ürünlerimiz büyük zarar gördü. Tek geçim kaynağımız bu ürünlerdi. Çektiğimiz kredilerle ürünlerimiz için kullandığımız ilaç, gübre borçlarımızı nasıl ödeyeceğimizi kara kara düşünüyoruz. Yetkililerin bu konuda yardım etmesini bekliyoruz" diye konuştular.

SİLİFKE'DE DOLU YAĞIŞI
SİLİFKE'DE DOLU YAĞIŞI
SİLİFKE'DE DOLU YAĞIŞI
SİLİFKE'DE DOLU YAĞIŞI
SİLİFKE'DE DOLU YAĞIŞI
SİLİFKE'DE DOLU YAĞIŞI
SİLİFKE'DE DOLU YAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2011 Perşembe 15:48:03
Güncelleme :12 Mayıs 2011 Perşembe 17:37:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?