5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Simit ayran eylemi devam ediyor

Mersin'de üniversite hastanelerinin ardından kamu hastanelerinde de çalışanlara dağıtılan yemekten 'katkı payı' alınmasına tepki gösteren hastane çalışanlarının dün başlattığı boykot bugün de devam etti. Hastane girişinde protesto gösterisi gerçekleştiren çalışanlar, öğle yemeğinde yine ayran simit yedi.

Mersin Devlet Hastanesi girişinde toplanan hastane çalışanları, "Yemek hakkımız gasp edilemez" şeklinde sloganlar attı. SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, burada yaptığı konuşmada, yemekte katkı payı alınmasına yönelik olarak Danıştay 5. Dairesi'ne yürütmeyi durdurma talebinde bulunduklarını hatırlatarak, ancak bu isteklerinin reddedildiğini anlattı.

Bozkurt, ilk etapta üniversite hastanelerinde hayata geçirilen yemekte katkı payı uygulamalarının bugün tüm yataklı tedavi kurumlarıyla birlikte SHÇEK'te de uygulamaya konulduğunu vurguladı. Türkiye'de sağlık çalışanlarının 16-24 saat kesintisiz çalıştığını, bu sürenin 32 saate kadar yükseldiğini belirten Bozkurt, çalışanların iş yoğunluğu nedeniyle yemeklere dahi dönüşümlü gittiğini, bir öğle yemeği için katkı payı alınmasının da insafsızlık olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından hastane bahçesine getirilen simit ve ayranlar, sağlık çalışanları ile hasta ve hasta yakınlarıyla birlikte eylemi takip eden gazetecilere dağıtıldı. Grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 15:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?