8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Sinap Köyüne sulama havuzu yapıldı

Mersin'in Erdemli İlçesi Kaymakamı İsmail Demirhan, sulama suyunun tarımda daha verimli kullanılabilmesi için üreticilerin damlama sulama sistemine geçmeleri gerektiğini söyledi.


Erdemli’nin Sinap köyünde Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırılan 780 metreküplük sulama havuzunda incelemelerde bulunan Demirhan, “İlçemizde tarımda kullanılan sulama suyunun daha verimli ve uygun kullanılması için üreticilerimiz artık damlama sulama sistemlerine yönelmelidir. İlçe genelinde bu yönde bir çalışma yürüterek, üreticilerimizin damlama sulama sistemine geçmelerini isteyeceğiz” dedi.


İlçede sulama suyu kaynaklarının azalacağını da hesap ederek, Lemas Deresi havzasına elektrik üretiminde de kullanılabilecek bir baraj yapılmasını talep ettiklerini belirten Demirhan, “Gerek Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve gerekse Vali Hüseyin Aksoy’a bu taleplerimizi dile getirdik. Bölgenin su sıkıntısını çözmek için Lemas Deresi havzasına bir baraj yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.


Su kaynaklarının yakınlarına gölet ve havuzlar yapma girişimlerinin devam edeceğini ifade eden Demirhan, “Daha önce de buna benzer bir havuzu Karaahmetli köyünde tamamlamış ve köylümüzün hizmetine sunmuştuk. Köy muhtarlarımız bu konuda kendi projelerini hazırlarlarsa gerekli çalışmaları başlatırız. Bu havuzumuzu 37 bin YTL gibi ekonomik bir fiyata mal ettik. Çalışmalarımıza hız vermek açısından sulama suyu çalışmalarının da KÖYDES kapsamına alınmasının faydalı olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.


Havuzun tamamlanmasıyla 500 dönümlük tarım arazisinin sulanabileceğini ifade eden Sinap Köyü Muhtarı Burhan Kaya ise, “Köyümüzde incir, şeftali, erik gibi meyveler yetiştirilirken, sebzelerden de açıkta domates ve fasulye yetiştiriciliği yapılıyor. Ürünlerimizin kalitesini artırmak için ihtiyaç duyulan suyumuz artık mevcut. Köyümüze böyle bir hizmet geldiği için mutlu olduk” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 17:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?