5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Sincap Çocuk Tiyatrosu'ndan gösteri

Orman Genel Müdürlüğü Sincap Çocuk Tiyatrosu, Mersin'in Bozyazı ilçesinde gösteri yaptı.

İlköğretim okullarında eğitim gören öğrencilere orman, doğa ve çevre sevgisi kazandırmayı amaçlayan oyun, Merkez Cami Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Gösteriyi, çocukların yanı sıra Bozyazı Orman İşletme Müdürü Nusret Görür ve işletme personeli de izledi. Tiyatro oyunu öncesi müzik ve animasyonla coşan minikler, doyasıya eğlendiler.

Gösteri hakkında bilgi veren oyun yazarı ve yönetmeni Belgin Yılmaz, Ankara'dan turneye çıktıklarını ve bugüne kadar İzmir, Muğla, Antalya ile ilçe ve beldelerde gösteride bulunduklarını söyledi.

Küresel ısınma tehlikesiyle yüz yüze olan dünyada, yaşamın her geçen saniye daha da zorlaştığına dikkat çeken Yılmaz, "Nefes almak, oksijen solumak daha bir imkansızlaşıyor. Yaşamımız için olmazsa olmaz durumundaki oksijeni dünyaya sunan ağaçları besleyen topraklar erozyonla, heyelanla gün be gün azalırken, bizler için can simidi olan ağaçlarımız, ormanlarımız düşüncesizce kesilip, yakılıp, yok ediliyor. İşte bizim oyunumuz bu tema üzerine odaklanıyor. Çocukların hayal dünyasında var olan insan-hayvan kardeşliğinin işlendiği bir oyun. Eğlenirken öğreten bir oyun. Salona oyun izlemeye gelirken belki de ağacın, ormanın, heyelanın, erozyonun ne olduğunu bilmeyen bir çocuğun, 'Alo 177'nin ne anlam ifade ettiğinden haberi olmayan bir çocuğun, oyun sonrası mutlaka ve mutlaka bu konularda bilgilendirildiği bir oyun. Dileriz bu oyunu izleyen tüm çocuklarımız ağacın, ormanın, hayvanların ve dostluğun ne denli önemli olduğunun bilinciyle yaşamlarına yeniden merhaba derler. Bizim tek amacımız bu” dedi.

Grubun, tiyatro gösterilerine Mayıs ayı boyunca Mersin merkez ve ilçelerinde çeşitli tarihlerde devam edeceği açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 11:11:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?