5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Sinekle mücadele çalışmaları sürüyor

Mersin'de havalar ısınmaya başlayınca, sinek ve haşere mücadele çalışmaları da hız kazandı. Merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından, bölgede bulunan Çavuşlu Deresi'nde ilaçlama çalışmaları gerçekleştirildi.

Çalışmaların yılın 10 ayında; larva ve uçkun olmak üzere 2 aşamada yürütüldüğü bilgisini veren Belediye Başkanı Hamit Tuna, buradaki amaçlarının da vatandaşların yazı sivrisineksiz ve haşeresiz geçirebilmeleri olduğunu anlattı. Hamit Tuna, oluşturulan program kapsamında her mahallenin 15 günde bir ilaçlanmasına dikkat edildiğini belirterek, artan hava sıcaklıklarına bağlı olarak sivrisinek ve karasineklere karşı ilçedeki tüm cadde ve sokakların da ilaçlandığını söyledi.

Toroslar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekibin, tüm haşerelere karşı soğuk sisleme yöntemiyle ilaçlama çalışmalarında bulunduğunu kaydeden Tuna, "Bölgedeki tüm kuyular, ızgaralar, site ve apartmanların bodrumları, bahçe ve mahalle aralarında bulunan fosseptik çukurları, çöp konteynırları, rögarlar, su birikintilerinin olduğu yerlerle cadde ve sokaklar ekiplerimiz tarafından düzenli olarak ilaçlanıyor. Belediye olarak önce sağlık felsefesinden hareket ederek vatandaşlarımızın daha rahat bir çevrede hayatlarını sürdürmeleri için dezenfeksiyon işlemi yapıyoruz" dedi.

İlaçlama çalışmaları kapsamında vatandaşlara da uyarılarda bulunan Tuna, başlatılan çalışmaların amacına ulaşabilmesi noktasında evsel atıkların poşetlenmeden atılmaması ve bunun yanında da çevre temizliğine dikkat edilmesini gerektiğini vurguladı.

Tuna, kendilerine iletilen sorun ve sıkıntıları değerlendirdiklerini, en kısa sürede de çözüm yolunda adım attıklarını da sözlerine ekleyerek, sivrisinek ve haşere mücadelesiyle ilgili şikayetlerin de Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün 233 05 70 ve 223 27 72 numaralı telefonlara bildirilmesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 22:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?