5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Sır cinayeti jandarma çözdü

Mersin'in Erdemli ilçesinde geçtiğimiz aralık ayında kendisinden 4 gün boyunca haber alınamayan ve başında günlerce bekleyen bir köpeğin sayesinde
cesedi bulunan Abdullah Çaylar cinayetindeki sır perdesi, Jandarma'nın yürüttüğü sıkı takip ve soruşturma sonuncunda aralandı.

Yedi ay önce Erdemli'ye bağlı Limonlu beldesi, Merkez Mahallesi, Sülüklük mevkiinde limon bahçesini budayan işçiler tarafından sulama kanalı içinde bir erkek cesedi bulundu. Burada yapılan ilk incelemenin ardından Abdullah Çaylar'a(24) ait olduğu öğrenilen ceset Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Cinayetin oluşundan bu yana bölgede derin bir araştırma yapan Erdemli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri cinayetin sırrını nihayet çözdü. Edinilen bilgiye göre M.Ç ile kayınbiraderi F.D, eşi F.Ç. ( M.Ç'nin karısı) ile gönül ilişkisinde bulunduğunu iddia ettikleri Abdullah Ç. ile birlikte otomobil ile gezintiye çıktı. M.Ç ve F.D, cinayeti daha önceden tasarladıkları için yanlarında getirdikleri fare zehrini Abdullah Ç.'nin içeceği içerisine kattı.

Her şeyden habersiz Abdullah Ç.'nin bir süre sonra ölmesi üzerine cesedini Limonlu beldesi, Merkez Mahallesi, Sülüklük mevkiinde bulunan bir limon bahçesi içerisinden geçen su kanalının içerisine bırakan zanlılar olay mahallinde uzaklaşarak izlerini kaybettirdi.

Olay yerini iz bırakmadan terk eden katil zanlıları beldedeki evlerinde günlük yaşamına devam ettiler. Olayın soruşturmasını yürüten jandarma Abdullah Ç.'nin bir süredir M.Ç ve F.D komşuluk yaptıklarını da tespit etti. Soruşturmayı derinleştirerek M.Ç ve F.D, gözaltına alınınca suçlarını itiraf ettiler. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildiler.

Cesedin bulunmasına kadar başında bekleyen köpeğin ise kime ait olduğu ve neden beklediği hala çözülemedi.

Köpeğin İlçe jandarma tarafından sahiplenildiği öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 14:30:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?