4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Sirk gösterisi nefes kesti

“ORTA ASYA TÜRK SİRKİ” TARSUS’TA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi’nin katkılarıyla, Turkuaz Gösteri Topluluğu’nun “Orta Asya Türk Sirki” gösterisi büyük ilgi gördü.

Şelale yolu, 27 Aralık Stadyumu yanındaki alana kurulan dev sirki gösterilerini Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, Ağır Ceza Reisi Selfet Giray, Tarsus Belediye Başkan Vekili kerim Tufan, Yeşiltepe Belediye Başkanı Fikri Tüten, Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Yardımcısı İbrahim Işıklı, oda ve dernek başkanları, mahalle muhtarları ile çok sayıda Tarsuslu izledi.

Turkuaz Gösteri Topluluğu, “Orta Asya Türk Sirki” adlı gösterisi ile şenlik kültürümüzün özgün bir örneği olan geleneksel sirk sanatlarımızı yeniden canlandırdığını belirten Türkiye’nin ilk uluslararası sirkinin kurucusu Servet Yalçın,”Topluluğun, başta Anadolu kültürleri olmak üzere, Altaylardan Balkanlara, Kafkaslardan Kuzey Afrika’ya değin çok geniş bir coğrafyayı etkileyen ve şenlik kültürümüzün özgün bir örneğini oluşturan Orta Asya kökenli geleneksel gösteri sanatlarını ‘Orta Asya Türk Sirki’ adlı modern sirk gösterisi ile bir araya getirerek bir ilke daha imza atıyoruz” dedi.

Yalçın, “Ailelerin çocukları ile birlikte geçirebileceği en eğlenceli etkinliklerden biri olan sirk gösterilerini kendi geleneksel dokumuza uygun olarak yeniden canlandırıyoruz. Ve gösterilerimizle çoluk çocuk, dede torun yediden yetmişe herkese yaşamları boyunca unutamayacakları muhteşem bir gösteri vaat ediyoruz" dedi.

Turkuaz Gösteri Topluluğu 60 dakikalık gösterisini, Türk sanatçıların yanı sıra, Özbekistan, Tacikistan ve Moğolistan gibi Orta Asya ülkelerinden gelen akrobatların katılımıyla sahnelendi.

“ORTA ASYA TÜRK SİRKİ” TARSUS’TA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
“ORTA ASYA TÜRK SİRKİ” TARSUS’TA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 15:30:33
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 15:32:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?