2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Sirmen: Türk halkı TSK'ya güveniyor!

Yazar Ali Sirmen, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik bilinçli ve programlı bir şekilde yayın yoluyla saldırıldığını savunarak, "TSK'yı yıpratmaya yönelik kirli politika ve hesaplar tutmayacak. Toplum her şeyin farkında ve ordusuna güveniyor" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 9.'su organize edilen "Uluslararası Mersin Festivali" devam ediyor.

Festival etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Konuşacaklarımız Var" adlı söyleşiler dizisinin son konuğu ise Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ali Sirmen oldu.

Kültür Park Mini Amfi Tiyatro'daki etkinliğe; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ali Sirmen, yaptığı konuşmada, TSK'ya yönelik bilinçli ve programlı bir şekilde yayın yoluyla saldırıldığını ve söz konusu saldırıların da son dönemlerde arttığını belirterek, "Bu yayınları yapanlar ve onlara destek verenler asla amaçlarına ulaşamayacak. Toplum her şeyin farkında ve ordusuna sonuna kadar güvenmektedir. Çok yakın zamanda ABD ve onun yerli işbirlikçileri, bu hatalarının bedelini halka ödeyecektir" dedi.

Etkinliğin son bölümünde sahneye çıkan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da, Türkiye'de çağdaşlığın, aydınlığın ve Atatürkçülüğün gerçek anlamda temsilcisinin CHP olduğunu, bu nedenle de CHP'ye herkesin destek vermesi gerektiğini savundu. Özcan, yerel seçimlerin yaklaştığını şu anda da CHP'nin elinde bulunan Mersin ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlıkları'na; Ankara ve İstanbul gibi şehirlerin de eklenmesi gerektiğini belirterek, "Halkımız zaten her şeyin farkında ve doğru olan kararı sandık başında verecektir" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, konuşmasının ardından da '9. Uluslar arası Mersin Festivali'ne katkı ve katılımlarından dolayı yazar Ali Sirmen'e, üzerinde belediyenin ambleminin yer aldığı bir teşekkür plaketi takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 13:50:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?