2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Slifke'ye atık su arıtma tesisi

Silifke ilçesine bağlı Arkum ve Atayurt belediyelerinin ortaklaşa gerçekleştireceği atık su arıtma tesisi projesi çalışmalarında kullanılacak olan atık su boruları geldi.

Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı tarafından gönderilen 9 kilometrelik borunun bir bölümü Arkum, bir bölümü de Atayurt beldesine getirildi.

Arkum Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu, Atayurt ve Arkum beldelerinin arıtma sorununu çözüme kavuşturacak çalışmaların toplam maliyetinin 8 milyon YTL olduğunu ve 1 milyon YTL ödenek tahsis edildiğini kaydetti.

İki belediyenin ortaklaşa olarak yeraltına 60 kilometrelik boru döşeyeceğini ifade eden Durmuşlu, şu anda fizibilite çalışmalarının yapıldığını, ardından da çalışmaların başlayacağını belirtti.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, Mersin Milletvekili Zafer Üskül'e, ÖÇK Kurumu Başkanı Önder Kıraç ve ekibine bu projeye desteklerinden ötürü teşekkür eden Durmuşlu, Arkum Belediyesi’nin kurulmasından bu yana içme suyundan sonra en büyük projenin atık su projesi olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 13:14:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?