2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Şoförler ve otmobilciler odasında devam kararı

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı'na Veysel Sarı yeniden seçildi.

Manolya Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Olağan Genel Kurulu'na, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er, DSP, DYP, MHP ve Anavatan Partisi il ve ilçe yöneticileriyle çeşitli Oda Başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Genel Kurulda konuşan Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nun kendilerini daha da perişan duruma sürüklediğini ifade ederek, "Bu yasa, elimizi kolumuzu bağladığı yetmiyormuş gibi dünya gerçekleriyle örtüşmeyen, yasakçı, sansürcü, hegemonyacı ve egemenliğin hükümete bırakıldığı, biz sivil toplum örgütleri esnaflarının çanına ot tıkayan bir yasa durumuna getirildi. Bu yasanın amacı, saygıdeğer Genel Başkanımız Derviş Günday ve onun gibi değerli kişilikleri tarihe gömmek ve birer ikişer yok etmektir" dedi.

Bu anti-demokratik yasanın yargıdan dönme süreci içerisinde milyonlarca şoför esnafının mağdur olduğunu ifade eden Sarı, "Şoför esnaflıktan çıktı, ekmeğinden oldu. Bu yasa nedeniyle milyonlarca aile reisi işsizler kervanına katıldı" diye konuştu.

Kara Ulaştırma Yasası'nı çıkaran hükümetin bu yasayla iyileştirme değil, kötüleştirme getirdiğini öne süren Veysel Sarı, kamyoncu esnafının perişan edildiğini söyledi. Kamyoncu esnafından istenen K1 ve K2 belgeleri için esnafın 10 milyar ödemek durumunda bırakıldığının altını çizen Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, "Ormanda odun çeken esnafımın kamyonu 2 milyar, istenen belgeler ise 10 milyar liradır. Bu, bir sektörün yok edilmesidir. Bir kamyonu olan ve bundan ekmek yiyen insanı yok etmektir. Trilyonluk holdingleri ve büyük şirketleri canavar haline getirmek. Bizleri köleleştirmek demektir" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. 2 bin 184 delegesi bulunan Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Olağan Genel Kurulu'na 477 delege katıldı. Tek listeyle gidilen seçimde Veysel Sarı, 304 geçerli oyla güven tazeledi.

Veysel Sarı Başkanlığı'ndaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
"Yusuf Yazıcı, İsmail Karacan, Orhan Sucular, Cumali Aydoğdu, Ziya Öner, Hayati Teker, Orhan Yıldız, Hasan Küçüktunç, Sebati Arslan ve Erhan Kaya."

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 10:45:29
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 11:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?