2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Soğutma çalışmaları tamamlandı

Mersin Vali Vekili Ahmet Büyükçelik, Gülnar ilçesinde çıkan yangının soğutma çalışmalarının da büyük oranda tamamlandığını belirterek, "Yangın bitti diyebiliriz" dedi.

Büyükçelik, 7 Temmuz Pazartesi günü saat 11.00 civarında başlayan yangının üçüncü günde kontrol altına alınmaya başlandığını, ardından başlatılan soğutma çalışmalarının da büyük oranda tamamlandığını söyledi.

Yangının başladığı saatlerden itibaren söndürme çalışmalarının yanı sıra zor durumda kalan vatandaşlara da gerekli desteğin sağlandığını ifade eden Büyükçelik, "yangın bitti diyebiliriz. Bölgede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Müdahale çalışmalarımızı sürdürürken, yardım çalışmaları da dört koldan devam ediyor. Yardımlar konusunda şu an için hiç bir aksaklık yok, ancak zaman zaman sıkıntı yaşanması halinde ekiplerimizi koordineli olarak yönlendirip, herkisin yaralarını sarmaya çalışıyoruz" dedi.

Bu arada, Mersin Valiliğince yangın sonrasında hazırlanan değerlendirme raporuna göre, Gülnar ilçesinin Kavakoğluğu köyü yakınlarında çıkan ve çıkış nedeni henüz tam olarak tespit edilemeyen yangın yaklaşık 3 bin hektar alanda etkili oldu. Yangında 2 kişi öldü, çoğunluğu dumana maruz kalan 72 kişi hastanelerde tedavi altına alındı, 64 ev zarar gördü, 16'sı büyükbaş olmak üzere 176 hayvan telef oldu.

Ayrıca, 32 ahır ve 11 depo yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangında 2 bin 474 dekar meyve alanı, 42,5 dekar sebze alanı olmak üzere toplam 2 bin 516,5 dekarlık tarımsal alan zarar gördü. Orman Genel Müdürlüğüne ait 3 arazöz ve hizmet aracı, özel şahsa ait iş makinesi ve traktör römorkörünün yanarak kullanılamaz hale geldi.

Yangın sırasında tehlike altında olan Delikkaya, Kavakoluğu, Tepeköy, Korucuk, Beydili, Çavuşlar, Emirhacı, Tırnak ve Ulupınar köyleri, olabilecek can ve mal kayıplarına karşı boşaltıldı.

Yangının başladığı andan itibaren bölgede yangından etkilenen vatandaşların yiyecek ve barınma sorunları için alınan önlemler de devam ediyor. Boşaltılan köylerde tehlikenin atlatılmasıyla vatandaşlar evlerine dönmeye başlarken, Kızılay tarafından kurulan mutfakta ise günde bin kişiye 3 öğün 3 çeşit sıcak yemek dağıtımı sürüyor.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın talimatıyla Başbakanlık Acil Yardım Fonundan afet bölgesindeki çeşitli ihtiyaçların karşılanabilmesi için valilik emrine gönderilen 1 milyon YTL'nin zarar gören vatandaşlara dağıtımı devam ediyor.

AA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 11:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?