3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

'Sokak' filminin çekimleri sona erdi

Mersin Sinema Derneği'nin ilk sinema filmi olan "Sokak"ın çekimleri sona erdi. 

Sosyal ve ekonomik durumları birbirine tamamen zıt olan iki ailenin çocukları olan Mehmet ve Yağmur'un hikayesi üzerine kurulan "Sokak", 2 ay süren ön çalışmaların ardından Mersin'in muhtelif yerlerinde yapılan çekimlerle tamamlandı. İki yönetmenin ortak çalışmasıyla ortaya çıkan film öncesi oyuncular eğitimden geçirildi. Filmin sokak çekimleri Mersin'in Bahçe, Mesudiye ve Mahmudiye mahallelerinde yapıldı. Sokakta yaşayan çocukların barındığı harabe evlerden faydalanan film ekibi, çekim esnasında sokakta yaşayan çocuklardan da yardım aldı. 

10 yıllık tiyatro deneyimini sinemaya uyarlayarak filme yansıtmaya çalıştığını belirten yönetmen Erhan Sönmez, "Filmin senaryosundan oyunculuğuna kadar çok uzun ve detaylı bir çalışma yapıldı. Senaryo yazım süreci 2 yılı buluyor. Bu süre içerisinde birçok sokak çocuğu arkadaşımız oldu. Oyuncu arkadaşlar çekimlerden önce sokakta çöp topladı. Bu şekilde o çocukların psikolojisini az da olsa anladılar" dedi. 

Daha önce uzun metraj film denemesi bulunan diğer yönetmen Yasin Korkmaz ise, kendi yazdığı senaryoyu filme çekmenin daha kolay ve eğlenceli olduğunu belirterek, "Bu güne kadar birçok çalışmada bulundum, ama hiçbirinden bu kadar keyif almadım. Ekibimiz çok sağlam. İşini iyi yapan insanlarla çalışmak çok zevkli. Ekipte herkes işini çok seviyor. Zaten böyle olmasa bu imkanlarla bırakın uzun metrajlı film yapmayı, bir kısa film çalışması yapmak bile imkansızdı" diye konuştu. 

Filmde en çok zorlandıkları konunun geniş bir seyirci kitlesinin hedeflenmesi olduğunu ifade eden Korkmaz, "Sokak, 7 yaşından 70 yaşına kadar çok geniş bir seyirci kitlesini hedef almıştır. Aslında biz yeni bir şey getirmedik. Her gün görüp duyduklarını ve yaşadıklarını bir de sinema gözüyle görmelerini, yani bir de aynaya bakmalarını sağlamaya çalıştık. Bunu yaparken hem çocuğa hem de anne-babasına aynı şeyleri söyledik. 'Sokak' bir mesaj filmi değil, aynaya bakma filmidir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2008 Pazar 15:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?