5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Sokak sokak gezip bilgilendirecekler

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) üyeleri, 'Halkı Bilinçlendirme Projesi' kapsamında sokak sokak gezip, vatandaşlara nükleer santrallerin zararlarını anlatacak.

Atatürk Caddesi üzerindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde toplanan Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri, yaptıkları basın açıklamasıyla Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesine kurulmak istenen Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı çıktı.

Sadece Akkuyu değil, Türkiye'nin hiçbir yerine nükleer santral kurulmasını istemediklerini dile getiren Mersin Nükleer Karşıtı Platformu Sözcüsü Sabahat Aslan, "Ülkemizi nükleer çöplük yapacak, sağlığımızı, geleceğimizi ve bağımsızlığımızı tehdit edecek olan uluslararası nükleer santral tekellerine yeni pazarlar açılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapılmasına yönelik ihalede teklif edilen fiyatın yüksek olduğunu ve bu noktada da İhale Komisyonu'nun verdiği kararın işleme konulmayarak, komisyon üzerinde baskı kurulduğunu ileri süren Aslan, yaşanan tüm bu gelişmelere bağlı olarak söz konusu ihalenin bir an önce iptal edilmesi gerektiğini savundu. Aslan, Türkiye'de nükleer santrallere değil aksine yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapılmasından yana olduklarını ifade ederek, bu noktada da gereken adımların atılmasını istedi.

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu olarak insanların nükleer santrallerin zararları ve alternatifleri konusunda bilgilendirilebilmesi için 'Halkı Bilinçlendirme Projesi' başlattıklarını kaydeden Aslan, sokak sokak gezerek insanlara nükleer santrallerin çok pahalı ve kirli teknoloji olduklarının yanı sıra ekolojik dengeyi bozduklarını, iş ve aş sağlamayacağını anlatacaklarını söyledi. Aslan, nükleer santrallerin kuruldukları bölgelerde tarım, hayvancılık, balıkçılık ve turizmin yok olduğunu, bunun yanında insanların sağlığının da olumsuz etkilendiğini anlatacaklarını kaydetti.

Yapılan açıklamanın ardından Mersin NKP üyeleri, Atatürk Caddesi'nde vatandaşlara nükleer santralin zararlarını anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 16:15:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?