9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Sokakta çalışan çocuklar %80 azaldı

Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) Müdürü Mustafa Sarı, Mersin'de sokakta çalışan çocuk sayısının yüzde 80 azaldığını söyledi. 

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı ÇOGEM görevlileri, kentin işlek noktalarında yaptıkları çalışmalarla, vatandaşları sokakta çalışan çocuklardan bir şey almamaları konusunda uyarıyor. 

Haftanın bütün günleri aralıksız çalışan ÇOGEM gezici mobil sokak ekibi, bugüne kadar vatandaşlara 15 bin adet uyarı içerikli karton simit dağıttı. ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı, yaptığı açıklamada, Mersin'in 1980'li yıllardan bu yana devamlı göç alan il olması nedeniyle sokakta çalışan çocuk sorunuyla karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların işbirliğinde Mersin'de bu sorunun aşılacağını söyledi. 

Risk altındaki çocuğa devlet elini uzatarak çocuk istismarının önüne geçmek için geceli gündüzlü çalıştıklarını vurgulayan Sarı, "Kamu görevlisi sorumluluğu çerçevesinde görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Mersin'de sokakta çalışan çocuklar sorununun gündemden çıkması için çalışıyoruz. Sokağa itilen çocuklar, zaman içinde madde bağımlısı oluyor. Tedavisi zor olan bir durum. Madde bağımlısı olan çocuğun hedefi de yoktur. Kontrolsüz ve ne zaman, nerede, nasıl zarar vereceği bilinmez. Bu nedenle herkesin ÇOGEM'in Sokaktaki Çocukların Eğitime Yönlendirilmesi Projesi'ne destek vermesi gerekir. Valimiz Hüseyin Aksoy'un da destekleriyle Mersin'de sokakta çalışan çocuk sayısı yüzde 80 azalmıştır. Bunun devamının sağlanması için ÇOGEM ve Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi yoğun şekilde çalışmaktadır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 12:50:09
Güncelleme :5 Mart 2007 Pazartesi 15:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?