3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Sokakta kalan aileye yardım eli

Mersin'de, kış ortasında ev sahibi tarafından yaşadıkları evden çıkarılan aileye Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) İl Müdürlüğü tarafından önce para yardımı yapıldı ardından oturacakları bir ev bulundu.

Ailesinin geçimini sigara satarak sağlayan Davut Demircioğlu (52), zor şartlar altında karısı ve 3 çocuğuyla birlikte Selçuklar Mahallesi'nde bulunan evinde hayata tutunmaya çalışıyordu. Ancak ev sahibinin mahkemeden aldığı "tahliye" kararı, Demircioğlu ailesini şaşkına çevirdi. Kış ortasında eşyalarıyla birlikte sokağa atılan aileye komşuları sahip çıktı.

Eşi Nurdane (39) ve çocukları Deniz (7), Arzu (11) ve Elif (13) ile birlikte geceyi komşularında geçirirken, kendisi de eşyaların başında sabahlayan Demircioğlu'nun durumunun SHÇEK'e bildirilmesi üzerine, İl Müdürü Azmi Gülşen aileye ulaşarak nakdi yardım almalarını sağladı. Daha sonra eşyaların sokağa atıldığı mahalleye gelen Azmi Gülşen, çevredeki vatandaşların da yardımıyla 3 aylık kirası verilmek suretiyle küçük bir ev kiraladı.

İl Müdürü Gülşen, aileye Mersin Valiliği adına sahip çıktıklarını ifade ederek, Demircioğlu ailesinin mağduriyetinin giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Davut Demircioğlu'na ailesini geçindirebileceği bir iş bulmaya çalışacaklarını da kaydeden Gülşen, bu konuda da kentteki işadamlarından destek beklediklerini dile getirdi.

Davut Demircioğlu ise, kiraladıkları ev için 1 yıllık kontrat yaptığını vurgulayarak, söz konusu kontratı da ev sahibinin oğlunun imzalattırdığını ve kendilerine herhangi bir nüshasını da vermediğini iddia etti.

Demircioğlu, "Kontrattaki maddelere dayanarak bizi mahkemeye verdi. Mahkeme de evin tahliye edilmesine karar verdi. Fakat ev sahibi bazı şartlar öne sürerek oturabileceğimizi söyledi.Aradan 4 ay geçtikten sonra ani bir karar değişikliği evi boşalttırdı ve eşyalarımızı sokağa attırdı" dedi.

Geceyi eşyalarının başında geçirdiğini ifade eden Demircioğlu, "Biz zaten olacağımızı olmuşuz. Tek amacımız çocuklarımın okuyabilmesi" diye konuştu.
Ailesine sahip çıkan devlete minnettar olduğunu belirten Demircioğlu, bir iş bulabilmesi halinde çalışacağını ve okula giden 3 kızını da okutabileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 11:57:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?