2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Sokakta 'sigara' avı

Mersin’de ’Yeşilay Haftası’ nedeniyle ilköğretim okulu öğrencileri, sokakta sigara avcılığı yaptı. Tiryakilerin elinden sigaralarını alan öğrenciler, onlara çiçek verdi. Mersin’in alt birim Toroslar Belediyesi Kent Çocuk ve Gençlik Meclisi’ni oluşturan öğrenciler, ’Yeşilay Haftası’ dolayısıyla aldıkları meclis kararı ile sigarayla mücadele başlattı.

Toroslar Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantının ardından Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı ziyaret eden çocuklar, Tuna’ya hazırladıkları mektubu okuyarak, sigarayla mücadelede destek istedi.

Belediye Başkanı Tuna’ya, Çocuk Meclisi adına taleplerini ileten bir öğrenci, "Biz çocuklar ve gençler, dünyayı sizden miras değil, emanet alacağız. Sizler de büyüklerinizden emanet olarak aldığınız dünyamızı bizlere temiz ve yaşanılır bir şekilde bırakmalısınız. Bu da çevrecilik ve sağlıklı nesiller yetiştirmekle olur. Zira bugün çok küçük yaşlara kadar düşen sigara, alkol ve diğer uyuşturucu maddesi kullanımında en büyük hata sizlerindir. Uyuşturucu ve sigarayla mücadelede sizlerin bizlere destek olmasını istiyoruz" dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da, Çocuk Meclisi’ni aldığı bu karardan dolayı kutlarken, en büyük destekçileri olacağı sözünü verdi.

Kent Çocuk Meclisi üyeleri daha sonra Toroslar Belediye Başkanı Hakim Tuna ve meclis üyeleriyle birlikte Kuvay-i Milliye Caddesi üzerinde Yeşilay Yürüyüşü yaptı. Ellerinde sigara ve uyuşturucunun zararlarını anlatan pankartlar taşıyan öğrenciler, yol boyunca sigara içen vatandaşları durdurarak sigaralarını ellerinden alıp, yerine çiçek verdi.

80 öğrencinin katıldığı yürüyüş sırasında, çocuklar yol boyunca sigara avcılığı yaptı. Çocuklara elinde sigarayla yakalananlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, yapılan eyleme olumlu tepkiler verdi. Kimileri ise çocuklara fırsat vermeden elindeki sigarayı kendisi çöpe atıp söndürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 15:21:29
Güncelleme :4 Mart 2005 Cuma 15:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?