2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Sokakta yaşayan mühendis canına kıydı

Mersin’de, makine mühendisi olduğu halde 15 yıldır sokakta çöp toplayarak yaşamını sürdüren Oktay Arslanürk, kendini bir ağaca asarak intihar etti. Arslanürk’ün cesedi, sabah vatandaşlar tarafından bulundu.

Olay, bu sabah Mersin İdmanyurdu Kulüp binasının bulunduğu Atatürk Parkı içerisinde meydana geldi.

Mersin Liman İşletme Müdürlüğü yanındaki kulübede yatıp kalkan ve çöp toplayarak yaşamını sürdüren Oktay Arslanürk (50), girdiği bunalım sonrası bir ağacın dalına kendini iple asarak intihar etti. Arslanürk’ün cesedi, sabah vatandaşlar tarafından bulundu.

Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden 1980 yılında makine mühendisi olarak mezun olan Arslanürk, bir süre mesleğiyle ilgili Adana ve İzmir’de çeşitli şirketlerde çalıştı. Arslantürk, sonra son 15 yıldır Mersin’de sokaklarda çöp toplayarak yaşamını sürdürüyordu.

Oktay Arslanürk, 2004 yılının Ekim ayında kendisiyle yapılan bir röportajda, bu duruma düşmesindeki en büyük sorumlunun kendisi olduğunu belirterek, "Makine mühendisi olmakla her şey bitmiyor ki. Ailevi sorunlar olur, ekonomik sorun olur, birçok problem olur. Bunlar yıkıcı ya da kalkındırıcı unsurlardır. Ben çalışmadım. Çalışmadım, istemedim" demişti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 12:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?