2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Sokaktaki korkunç gerçek!

Mersin'de, suç işlediği ya da suça karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan çocuk sayısı, geride bıraktığımız temmuz ayında, bir önceki haziran ayına göre yüzde 3 oranında azaldı. Buna karşın tutuklanan çocuk sayısı yüzde 20 oranında artarak 24'e yükseldi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nün "2008 Yılı Temmuz Ayı Faaliyet Raporu" açıklandı.

Söz konusu rapora göre, temmuz ayında 18 yaşından küçük olan 36 çocuk hırsızlık, 17 çocuk bıçakla yaralama, 6 çocuk darp, 5 çocuk adam öldürmeye teşebbüs, 4 çocuk kasten adam öldürmeye teşebbüs, 4 çocuk yaralama ve 4 çocuk tehdit suçuna karışırken, 5 çocuk da cinsel istismar gibi suçlara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Yakalama emriyle aranan 19 çocuğun da yapılan çalışmalar neticesinde yakalandığı, temmuz ayında yankesicilik, dolandırıcılık ve tehdit gibi suçlamalarla gözaltına alınan toplam çocuk sayısının ise 128 olduğu bildirildi. Bir önceki haziran ayında söz konusu suçlarla ilgili gözaltına alınan çocuk sayısı ise 132 olarak açıklanmıştı.

Rapora göre, temmuz ayında gözaltına alınan çocuklar, haklarında hazırlanan tahkikat evraklarıyla birlikte Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilirken, bu çocukların 24'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi, 104'ü de serbest bırakılarak ailelerine teslim edildi.

Öte yandan, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalarda; başka illerden evinden kaçarak Mersin'e gelen 15 çocukla birlikte, başka illerdeki yurttan kaçıp Mersin'de bulunan 2, Mersin'de yurttan kaçan 4, evden kaçan 6, sokakta çalışan veya çalıştırılan 34 çocuk ve 1 buluntu çocuk olmak üzere toplam 62 çocuk, Mersin Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Bu çocukların 7'si Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne, 55'i de ailelerine teslim edilirken, sokakta çalışmayı alışkanlık haline getiren 5 çocuğun ailesine de para cezası kesildiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 15:17:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?