5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Solda koalisyon tartışması

Demokratik Sol Parti (DSP) Parti Meclisi Üyesi Adem Topçu, bundan sonraki süreçte parti olarak genelde ve yerelde koalisyon yapma gibi bir düşüncelerinin olmayacağının altını çizdi.

Mersin İçin Büyük Uzlaşma Hareketi Sözcüsü Adil Aktay'ın DSP'ye katılım töreninde konuşan Adem Topçu, partisiyle CHP arasında, yaklaşan yerel seçimler öncesinde bir koalisyon oluşturulup oluşturulmayacağıyla ilgili kendisine yöneltilen sorulara da yanıt verdi. Topçu, parti olarak solun ortak hareket etmesi ve güçlerini birleştirmesinden yana olduklarını ancak aynı samimi yaklaşımı CHP kanadından göremediklerini ifade ederek, CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek'in; "Türkiye'nin dört bir yanında kendi adaylarımızla birlikte seçime katılacağız" şeklindeki açıklamasının da 'Koalisyon umudu'nu yıktığını anlattı.

Topçu, CHP tarafından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e yönelik birtakım girişimlerin olduğunu ileri sürerek, "O dönemde parti yetkilileri çıkıp da; 'Eğer Büyükerşen bizim adayımız olursa biz kendisini kabul ederiz. Yok eğer değilse, o zaman biz de Türkiye genelinde seçime kendi adaylarımızla gideriz' söylevinde bulundu. Biz DSP olarak 22 Temmuz seçimlerinde halkımızın isteği doğrultusunda gereken özveriyi gösterdik. Hiçbir siyasi kaygı gözetmeksizin bu özveriyi de parti olarak her zaman ortaya koyduk. Ancak bugün gelinen noktada DSP'nin yerel ve genel seçimlere yönelik bakış açısında herhangi bir değişiklik olmayacak" dedi.

Solun bölünmesi gibi bir durum varsa, bunun sorumlusunun CHP olduğunu savunan Topçu, Türkiye'de sol ve sosyal demokrasi adına bir yerel yönetim iktidarını Mersin'de başlatacaklarını, bu durumun da ülkenin dört bir yanına dalga dalga yayılacağına söyledi. Adem Topçu, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak toplumun tüm kesimleriyle görüş halinde olduklarını, bu noktada da kent dinamiklerinin kendilerini rahatça ifade edebilecekleri bir platformu da DSP olarak hazırlamak istediklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 21:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?