5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Son sözü seçmen söyleyecek'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yaklaşık 3 aylık bir seçim çalışması sürecinin geride kaldığını ifade ederek, “Söylenecek tüm sözler söylendi, artık son sözü seçmen söyleyecek” dedi.

10 yıldan bu yana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Özcan, söz konusu zaman diliminde de başta altyapı olmak üzere çöp sorununu çözdüklerini, Atıksu Arıtma Tesisi'ni büyük ölçüde tamamladıklarını, Kongre ve Sergi Sarayı'nı Mersinlilerin hizmetine sunduklarını, tüm bunların yanında da spor tesisleri yaparak, Atatürk Parkı, 3. Çevre Yolu ve suyla ilgili projelerin de tamamlandığı bilgisini verdi. Mersin'in 10 yıl önceki haliyle şimdiki hali arasında çok büyük farklılıklar olduğunu savunan Özcan, hayata geçirilen proje ve yapılan çalışmalarla birlikte kentin çehresini değiştirip, modern bir yapıya kavuşturduklarını söyledi.

Bugüne kadar oldukça önemli çalışmalarda bulunmalarına karşın hala eksik kalan projelerin olduğunu ifade eden Özcan, “Mersin'in ulaşım sorununu tamamen çözecek olan; 'Hafif Raylı Sistem Projesi', yeni hizmet binası, deniz park, yeni otogar, stadyum, öğrenci yurdu, yaşlılar evi ile kapalı yüzme havuzu ve spor salonu projelerimizi ve bunun yanı sıra önceki dönemlerde yarım kalan altyapı ve içme suyu projesi, 'Mezitli Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Projeleri'ni devam ettirmek için, partili partisiz tüm Mersinlilerden Macit Özcan olarak oy istiyorum. Yeni gelecek bir belediye başkanı Mersin'in sorunlarını ve belediyeyi tanıyana kadar zaten 3 yıl geçer. Halbuki bırakın 3 yılı, Mersin'in kaybedecek 3 saati yok” diye konuştu.

Kendisinin tecrübeli bir belediye başkanı olduğunu, kentin sorunlarıyla birlikte çözümünü de bildiğini kaydeden Özcan, hizmetlerin sürdürülebilmesi için de Mersinlilerden yeniden görev için yetki istediğinin altını çizdi. Bugüne kadar yapılan tüm kamuoyu yoklamalarında açık ara önde olduklarını savunan Özcan, 29 Mart'ta yapılacak olan seçimlerde de halkın güvenini alarak, hizmetlere kaldıkları yerden devam edeceklerini vurguladı. Özcan, Büyükşehir Belediyesi'nde seçimin kimin kazandığının belli olduğunu, bunun yanında AK Parti, MHP ve DTP'nin de ikincilik için yarıştığını iddia etti.

Her 3 siyasi partinin oylarının toplamının dahi CHP'nin oylarına yaklaşmadığını, DSP'nin ise Büyükşehir için yüzde 5'lik bir oy oranı olduğunu ve bu nedenle de söz konusu yarışa dahil etmediğini anlatan Özcan, oldukça iddialı bir açıklamada bulunarak, “En yakın rakibimize 50 bin oy fark atacağız” dedi. Tüm seçmenleri pazar günü yapılacak olan seçimlerde sandık başına gitmeye çağıran Özcan, seçimlere katılımın yüksek olmasının aynı zamanda da ortaya çıkacak sonucun demokratik olması açısından da oldukça önemli olduğunu savundu.

Macit Özcan, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Seçimden bir gün önceki akşam saatlerinizi 1 saat ileri almayı unutmayın. Ayrıca kimlik kartınızda TC vatandaşlık numarası yoksa, cumartesi günü de nüfus müdürlükleri açık olacak. Mutlaka bu numaranın yer aldığı nüfus kayıt örneğini alın. Seçim günü mutlaka ama mutlaka oy kullanma işleminizi yerine getirin. Sakın ola ki havanın güzelliğine aldanıp pikniğe, gezmeye gitmeyin veya 'benim oyumla seçimin kaderi mi değişecek' demeyin. Kesinlikle sandığa gidin ve bu demokratik hakkınızı mutlaka kullanın. Bunu yaparken de sizleri sandık başında etkilemek isteyenleri, o an orda görev yapan yetkililere veya parti görevlilerine şikayet edin, kısacası oyunuza sahip çıkın.”

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 13:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?