3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Sonbahar dönemi şap aşısı başladı

Mersin'in Erdemli İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından başta şap hastalığı olmak üzere hayvan hastalıkları ile mücadele amacıyla yürütülen "Şap Aşılama Kampanyası"nın sonbahar döneminin başladığını söyledi.

Proje kapsamında ilkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda 2 defa büyükbaş hayvanların aşılanma çalışmalarının planlandığını belirten Tun, Türkiye'de Şap Hastalığının Kontrolü Projesi" çerçevesinde uygulanacak olan 2008 yılı sonbahar şap aşılama kampanyasının, hayvan hastalık ve zararlıları ile mücadele programı çalışmalarına 31 Ekim tarihine kadar devam edileceğini kaydetti.

Tun, "Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün çalışmaları doğrultusunda sonbahar aşılama kampanyası dönemi sonunda, şap aşılama oranı büyükbaş hayvan mevcudunun en az yüzde 85'ine ulaşana kadar sürdürülecektir. Bu rakama ulaşılmaması durumunda ilçemizde hayvan sevkıyatlarına izin verilmeyecektir" dedi.

Hayvanlarını aşılatmak istemeyen hayvan sahiplerine 3285 Sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu gereğince gerekli yasal işlemler uygulanacağını hatırlatan Tun, aşıların Bakanlık tarafından gönderildiğini ve ücretsiz olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 13:30:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?