3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Sorunun değil çözümün parçası olucaz

AK Parti Mersin İl Başkanvekili Abdullah Altın, 4 yıldan bu yana Mersin'de sorunun değil, çözümün bir parçası olmak için çalıştıklarını ifade ederek, artık AK Partili belediye döneminin geldiğini ve 30 Mart'ta da Mersin Büyükşehir Belediye Binası'nda kahvaltı yapacaklarını ileri sürdü.

Mustafa Gültak'ın, 2009 mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adayı olabilmek için istifasıyla boşalan; AK Parti Mersin İl Başkanlığı görevine vekaleten atanan Abdullah Altın, ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Altın, parti binasında düzenlenen toplantıda yerel seçimlere yönelik iddialı açıklamalarda bulundu.

AK Parti'nin bir mensubu olmaktan gurur duyduğunu kaydeden Altın, parti olarak Türkiye'de iktidarda olmalarına karşın Mersin'deki yerel yönetimlerde iktidar olamadıklarına dikkat çekti.

Mersinlilerin de desteğini alarak; yerel yönetimlerde birlikteliği ve bu durumun avantajlarını da hayata geçirmek istediklerini belirten Altın, gerek toplumsal davranışların, gerekse de kentin bugün içinde bulunduğu durum ve yapısı itibariyle Mersin'de artık AK Partili belediye döneminin yaklaştığını iddia etti Altın, "30 Mart'ta Taşbina'da hep birlikte kahvaltı yapacağız" dedi.

Siyasetin çok ciddi ve önemli bir olgu olduğunun bilinciyle hareket ettiklerini ifade eden Altın, Mersin'in ve kentte yaşayan insanların ihtiyaçlarını, sorun ve sıkıntılarıyla birlikte bunların çözümlerini de çok iyi bildiklerini savundu. Altın, sorunlara çözüm üretici bir bakış açısına sahip olduklarını vurgulayarak, "Bazıları bizi polemik içine çekmek istedi, suskunluğumuz suistimale kalkıştılar. Bugüne kadar polemik yapmadık ve bundan sonra da böyle bir yaklaşım içinde olmayı da düşünmüyoruz" diye konuştu.

Mersin'de 4 yıldan bu yana sorunun değil, çözümün bir parçası olmaya çalıştıklarını hatırlatan Abdullah Altın, bu noktada da koalisyonlar yaptıklarını, sorunun kilitlendiği anlarda da devreye girerek, 'iktidar partisi' olma avantajını Mersin ve Mersinliler için kullandıklarını anlattı. Altın, siyasetin Türkiye'de devlet yapısın oluşturan milli iradenin var ettiği kurumsal yapıların başında geldiğine belirterek, siyaset için yola çıkanların da birbirine inanarak bir araya geldiklerini, bu inanç ve güven duygusu içinde de konuları birlikte konuşup, tartışıp olgunlaştırarak, sağlıklı çözümler ürettiğini söyledi.

AK Parti Mersin kadrolarının ilk etapta 'atama' ile sonrasında da kongrelerle yönetime geldiğinin altını çizen Altın, "Bu süre içerisinde yapılan çalışmalarımızı hiçbir ahlaki endişeye ve şaibeye kapılmadan yürüttük. Bundan sonra da bu durumun devam edeceğini, bize güvenenlerin güvenini sarsmayacağımızı belirtmek isterim. Kişilere göre değil, fikirlere göre; olaylara göre değil, ilkelere göre hareket edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 16:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?