5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Sosyal Güvenlik Haftası kutlanıyor

Sosyal Güvenlik Haftası, Mersin'de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Hafta kapsamında gerçekleştirilen kutlamalardaysa sosyal güvenliğin önemine dikkat çekiliyor.

Mersin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından organize edilen kutlamaların ilki Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Burada İl Müdürü Mükremin Sürücü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve ardından da Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Mükremin Sürücü, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yeni bir kurum olduğuna dikkat çekerek, kurumun paydaşlarına tanıtılması, 'Sosyal Güvenlik Reformu'nun anlatılmasının yanında sosyal güvenlik kavramının toplumdaki tüm bireyler tarafından bilinmesinin sağlanması amacıyla 'Sosyal Güvenlik Haftası'nın 2009 yılında ikincisinin kutlanmasına karar verildiğini hatırlattı.

Haftayla birlikte aynı zamanda da yürürlüğe giren 'Sosyal Güvenlik Yasası' ile ortaya çıkan hak ve yükümlülükler konusunda da toplumun bilgilendirilmesi, sosyal güvenlik bilincinin oluşmasının sağlanmasının da belirlenen hedefler arasında yer aldığına dikkat çeken Sürücü, bu noktada 'Sosyal Güvenlik Haftası' kapsamında bir dizi etkinlik ve program hazırlandığı bilgisini verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 12:01:56
Güncelleme :11 Mayıs 2009 Pazartesi 12:24:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?