2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Sosyal riski azaltma projesi

Mersin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi'nin (ÇOGEM), Sosyal Riski Azaltma Projesi (SIRAP) çerçevesinde yaptığı çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı, ekonomik yoksulluk veya değişik nedenlerle sokakta çalıştırılmak zorunda bırakılan çocukların gezici ekipler tarafından tespit edildiğini, belirlenen bu çocukların daha sonra ÇOGEM'e yönlendirilerek, sosyal rehabilitasyonunun sağlandığını kaydetti. Sarı, bunun yanında okula gitmeyen çocukların eğitimine devam etmesinin sağlandığını, ayrıca sokakta çalışırken bulunan çocukların ailelerine ulaşılarak, ailenin sosyal durumunun araştırılıp, aileye ve çocuğa sosyal yardım kuruluşlarından destek sağlandığını belirtti.

Gece yapılan sokak çalışmalarıyla da çocuğun sokağa değil, evine ve okuluna gitmeye yönlendirildiğini dile getiren Sarı, "Son günlerde bazı çevreler tarafından bilerek ya da bilmeyerek 'sokak çocuğu' ifadeleri kullanılarak verilen istatistiki rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır. Sokakta çalışmak zorunda olan çocuklarla tamamen sokakta yaşayan çocuklar farklıdır. Mersin'de tamamen sokakta yaşayan çocuk sayısı 5 ile 10 arasındadır. Bu rakam ortada iken, halkı tedirgin etmeye kimsenin hakkı yoktur" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 17:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?