2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Soyguncular dükkan sahibini vurdu

Mersin'de, silahlı ve maskeli 3 kişi, soygun amacıyla girdikleri markette, direnen market sahibini tabanca ile vurarak yaraladı.

Maskeli soyguncular daha sonra içinde bin YTL'den fazla paranın bulunduğu çantayı alarak kaçtı.

Edinilen bilgiye göre olay, Güneykent Mahallesi 94029 Sokak üzerinde bulunan Mutlu Gıda'da meydana geldi. Biri silahlı, 2'si sallama tabir edilen bıçakla markete gelen maskeli 3 kişi, market sahibi Sami Kaplan'dan (43) kasadaki bütün paraları vermesini istedi. Ancak soygunculara, masanın hemen yanındaki sopayı alarak karşı koymaya çalışan Kaplan, kolundan tabanca ile vuruldu.

Marketçiyi sağ kolundan yaralayan soyguncular, masanın üzerinde bulunan ve içerisinde bin YTL'den fazla para ile kimliklerin olduğu çantayı alarak kaçtı. Silah sesini duyan vatandaşların ihbarı ile olay yerine gelen polis ekipleri, görgü tanıklarından soyguncuların eşkalini belirlemeye çalıştı. Yakındaki bir görgü tanığı, soyguncuların maskeli ve 3 kişi olduğunu belirterek, olayın ardından ikisinin doğuya, birinin ise batı istikametine ayrı ayrı yönlere kaçtıklarını söyledi.

Olay Yeri İnceleme ekipleri, tek bir boş kovanın bulunduğu markette inceleme yaparken, yaralı Sami Kaplan, çağrılan ambulansla Mersin Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Saldırganların maskeli ve silahlı olduğunu belirten marketçi, direnince kendisini vurduklarını söyledi. Kaplan, çalınan çantasında bin YTL'nin üzerinde para bulunduğunu, bu parayı kurbanlık almak ve çocuklarına bayram harçlığı vermek için ayırdığını belirtti.

Polis, soyguncuların yakalanması için çalışma başlatırken, 2 yıl önce yine aynı bölgede Sami Kaplan'ın eniştesi olan ve yine market işleten Abdullah Gezer'in de aynı şekilde soyulduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 10:04:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?