5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

SP yerel seçimlerden memnun

Saadet Partisi (SP) Mersin İl Başkanı Topel Yıldız, 29 Mart yerel seçimleriyle birlikte Mersin'de yüzde 80, Türkiye genelinde de yüzde 155'lik bir oy artışı sağladıklarını vurguladı.

Topel Yıldız, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde SP'nin Mersin'deki belediye başkan adaylarıyla birlikte açıklamalarda bulunarak, 29 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi. Kendilerine oy veren ya da vermeyen herkese teşekkür eden Yıldız, bir takım yönlendirmelere rağmen SP'nin gerek Mersin'de, gerekse de Türkiye genelinde çok ciddi bir oy patlaması yaptığını vurguladı. 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde ülke genelinde 820 bin 284 oy aldıklarını hatırlatan Yıldız, son yapılan yerel seçimlerdeyse 2 milyon 61 bin 217 oy oranına ulaştıklarını vurguladı ve bu rakamında yüzde 155'lik bir artışı ortaya koyduğunu belirtti.

Mersin'de 2004 yılındaki yerel seçimlerde 6 in 583 kişinin tercihinin SP olduğunu dile getiren Yıldız, 29 Mart ile birlikte oy oranlarını yüzde 80 arttırarak, 12 bin 645'e yükselttiklerinin altını çizdi. Yıldız, "Mersin genelinde bir önceki seçimlerde oy oranımız yüzde 1'in altındayken, bu oranı yüzde 1.39'a yükselttik. Bu başarıda Mersinlilerin ve SP'li kadroların azimli çalışmalarının önemli bir payı var" dedi.

Kendilerinin yapamayacakları hiçbir sözü vermediklerini kaydeden Yıldız, ancak buna rağmen seçim sürecinde maliyeti ve bütçesi belli olmayan bir proje yarışması yaşandığını anlattı. ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'ye gerçekleştirmiş olduğu ziyaretle ilgili açıklamalarda da bulunan Yıldız, Obama'nın sempatik bir lider olarak öne çıkartılmaya çalışıldığını ancak gerçeğin hiçte öyle olmadığını ileri sürerek, "Obama, bizden taviz vermemiz gerektiği ve hatta sözde 'Ermeni Soykırımı'nı tanımamız yolunda öğüt ve nasihatler vermek üzere ülkemize geldi. Demokratikleşme sürecinde Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılmasını gerektiğini bize deklare etti. ABD'den hiçbir zaman Türkiye'ye fayda gelmez. Eğer ABD bize daha yakın olmak istiyorsa, 'Büyük Ortadoğu Projesi'nden öncelikle vazgeçmesi ve İsrail'i gerçek manada ambargoya alarak, Filistin'i tanıması gerekir. Ortadoğu'daki İslam ülkelerinden elini çekmesi gerekir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 14:49:22
Güncelleme :8 Nisan 2009 Çarşamba 15:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?