3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Spor alanları yaygınlaştırılıyor

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi tarafından bölgede yaşayanların spora yönlendirilmesi kapsamında başlatmış olduğu çalışmalar sürüyor.

Çalışmalar kapsamında ilçedeki mevcut parklara spor aletleri yerleştirilirken, yeni yürüme ve koşu alanları da oluşturuluyor. Bu kapsamda Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından Alsancak Mahallesi Müftü Deresi kenarında başlatılan yürüme parkuru çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi. Yaklaşık 2 kilometre uzunlukta olan parkur, 4 metrelik genişliğe sahip.

Çalışmaları yerinde denetleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, aydınlatma ve yeşillendirme işlemlerinin sona ermesinin ardından parkurun hizmete açılacağını belirterek, “Amacımız bölgedeki tüm insanlarımızı spora yönlendirmek. Burada insanlar hem sağlıklı bir yaşam için spor yapma fırsatı bulacaklar, hem de hoşça vakit geçirecekler. 20 gün sonra bu yürüme parkuru tamamen bitecek ve sadece Alsancak Mahallesi sakinlerinin değil, mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın da kullanabileceği güzel bir parkur olacak" dedi.

Tuna, yürüyüş parkurunun çevresinde bulunan mevcut parklara da spor aletleri monte edildiğini ifade ederek, oluşturulan parkurun sporun sürekli yapıldığı bir mekan haline geleceğini söyledi. 13 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan Osman Muzaffer Kocaşoğlu Parkı ile birlikte yürüyüş parkurunun sonunda yer alan parka da spor aletlerinin yerleştirildiğini hatırlatan Tuna, “Böylelikle yürüyüş sonrasında özellikle bayanlarımızın kültür fizik yapacakları güzel mekanlar oluştu. Bu parkuru sporun sürekli yapıldığı ve her mahalleye hitap eden bir yer konumuna getireceğiz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 13:04:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?