5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Sporculara moral yemeği

TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nda, yönetim, teknik heyet ve futbolcular düzenlenen moral yemeğinde bir araya geldi. Gecede yapılan konuşmalarda 'şampiyonluk' sözü verildi.

Aşina Restaruant'ta organize edilen yemekte konuşan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin İdmanyurdu'nun belirlenen şampiyonluk hedefine çok yaklaştığının altını çizerek, bu hedefe ulaşılması noktasında da gereken desteği verdiklerini ve bundan sonraki süreçte de vermeye devam edeceklerini belirtti. Vali Aksoy, yarın oynanacak olan Bucaspor karşılaşmasının belirlenen hedefe ulaşılabilmesi noktasında kritik öneme sahip olduğunu ifade ederek, bu tür maçların aynı zamanda da derbi niteliği taşıdığını söyledi ve futbolculardan Bucaspor karşısında panik ve heyecana kapılmamalarını istedi.

Köklü bir geçmişe sahip olan Mersin İdmanyurdu'nun yıllardır şampiyonluk özlemi içinde olduğunu hatırlatan Vali Aksoy, "Yıllardır hasret kalınan şampiyonluğa bu yıl elbirliğiyle ulaşılacağına yürekten inanıyorum. Bunu futbolcuların gözlerinden, sahaya yansıttıkları hırs ve kazanma azminden de görebiliyorum. Ancak bu tek başına yeterli değil, kentin de takımına destek çıkıp, onu sahiplenmesi şart. Herkes elini taşın altına koyup, Mersin İdmanyurdu için birbirine kenetlendiğinde şampiyonluk kaçınılmaz olur" ifadelerini kullandı.

Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı da, göreve geldiklerinden bu yana Vali Hüseyin Aksoy'dan büyük destek gördüklerini, bunun da belirlenen hedefe ulaşılması noktasında çok anlamlı olduğunu dile getirdi. Yarın oynayacakları Bucaspor maçının kendileri açısından bir derbi havasında geçeceğinin altını çizen Kahramanlı, "Bu maç bizim için çok önemli. Bu nedenle gerek Kırmızı-lacivertli renklere gönül verenlerin, gerekse de kent insanının desteğine ihtiyacımız var. Onları yarınki maçta tribünlerde görmek istiyoruz" dedi.

Şampiyonluk hedefine ulaşılması noktasında teknik heyet ve futbolculara sonuna kadar inandıklarını kaydeden Kahramanlı, bu noktada Bucaspor maçını kazanarak, yollarına devam edeceklerini vurguladı.
Kahramanlı, başta Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen olmak üzere Vali Hüseyin Aksoy ve birçok önemli ismin destekleriyle bugünlere geldiklerinin altını çizerek, kendilerinin de göreve başladığı ilk günden bu yana hep şampiyonluk sözü verdiğini hatırlattı. Kahramanlı, "Bize inanan ve destek veren insanları mahçup etmeyeceğiz. Mersin'in yıllardır özlemini duyduğu şampiyonluğa ulaştıracağız. Bank Asya 1. Ligi'ne yükselme sevincini hep birlikte yaşayacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ancak tüm bu hedeflere ulaşabilmek için önce Bucaspor'u ardından da yine sahamızda DİSKİSpor'u yenerek şampiyonluğa adım adım ilerleyeceğiz. Bu yıl ilk etapta bu hedefimiz için çabalarken, gelecek yıllarda da Süper Lig'e çıkabilmenin planlarını kurmaya başlayacağız. Bu noktada basının bize vereceği destek ve moral de önemli. Biz kent olarak bütünleşir ve tek yürek olursak o zaman aşamayacağımız engel yok" dedi.
Gecede Spordan Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hikmet Bulak, Mersin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Zahteroğulları da hazır bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 12:39:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?