4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Sporda Vefa ve Dostluk Gecesi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Haluk Ulusoy, TFF Başkanlığı'na paraşütle gelmediğini belirterek, "Alnımın teriyle, namusumla, şerefimle, haysiyetimle, kulüplerde yaptığım yöneticiliklerimle TFF hayatına başladım" dedi. 

TFF Başkanı Haluk Ulusoy, TFF Yönetim Kurulu Toplantısı'nın yapıldığı Mersin'de, yerel bir gazetenin düzenlediği "Sporda Vefa ve Dostluk Gecesi"ne katıldı. Sultaşa Otel'de düzenlenen geceye, Başkan Ulusoy'un yanı sıra Galatasaray Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı Özhan Canaydın, Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, milli güreşçi Hamza Yerlikaya ve çok sayıda davetli katıldı. 

Başarılı spor adamlarının ödüllendirildiği gecede konuşan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, vefanın sadece sporda değil, birçok alanda önem verilmesi gereken bir değer olduğunu söyledi. İnsanın zaman zaman bu duyguları kaybedip farklı alanlarda hareket edebildiğini de ifade eden Vali Aksoy, "Özellikle Mersin'de başta spor olmak üzere birçok alanda yeni atılımlar, yeni çalışmalar var. Mersin ili, tarım sektörü başta olmak üzere az da olsa sanayi ve ticaret alanında önemli bir hareketliliğe sahip, Türkiye'nin 8. büyük ili. Serbest Bölgesi ile limanıyla, turizm dışında ticaret açısından da önemli bir potansiyeli kapsıyor. Özellikle Mersin'de önümüzdeki süreçte turizmin gelişmesi ve bundan Türkiye'de ve dünyadan pay alması önemli. Bu süreç zaman içinde daha iyi adımlarla mesafe alacağı bir süreç olacak. Özelikle yenilikçi stratejilerin Türkiye'de ilk kez uygulandığı Mersin'de, öne çıkan 3 sektör olan tarım, lojistik ve turizm sektörlerinde, önümüzdeki süreçte bu sektörleri daha iyi değerlendirip, bunların gelişmesi için çalışmalarda bulunacağız" dedi. 

Mersin'de 44 branşta 162 spor kulübünün bulunduğunu ve 39 bin civarında lisanslı sporcuya sahip olunduğunu dile getiren Vali Aksoy, "Bu da önemli bir sayı ve Mersin'deki sporun göstergesi olarak önümüze çıkan rakam. 60 civarında milli sporcumuz var. Bu da Mersin'in yetiştirmiş olduğu ve milli takıma göndermiş olduğu sporcu sayısı bakımından önemli bir rakam. Temennimiz bu sayıların artması ve Mersin'de sporun daha da gelişmesi. 2007 yılında yapılacak olan Dünya Açık Deniz Spor Şampiyonası Mersin'de yapılacak. Bunun yanında Mersin 2013 Akdeniz Olimpiyatları'na aday. Temennimiz bu adaylığımızın kesinleşmesi" diye konuştu. 

TFF Başkanı Haluk Ulusoy ise, salona çok değişik duygular içinde girdiğini dile getirerek, "İçeriye girerken bir başka duygu, girdikten sonra ikinci bir duygu. Girerken 2002 yılında Dünya 3'ncüsü olan Türk Milli Takımı'nın milli marşını dinleyerek girdim. Beni tekrar Japonya ve Kore'ye götürdü. 2. duygum ise, yıllarca havasını teneffüs ettiğim, ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim, çok genç yaşta 23 yaşında geldiğim Mersin'de, 8 sene çok değerli kardeşlerimle birlikte oldum. Buraya koşarak geldim. Tabii ki insanın başarılarının ödüllendirilmesi çok güzel bir duygu. Ama insanın sevdiği yerde, yıllarca beraber olduğu yerde ödüllendirilmek çok daha güzel bir duygu. Ben spor hayatıma Mersin'de başlamadım, İstanbul'da Yeniköy Spor Kulübü'nde bir amatör spor kulübüyle başladım. Ama daha sonra Mersin İdmanyurdu'nda kulüp başkanlığı yaptım. Çok gençtim. Keşke bugünkü tecrübem ve birikimim o yıllarda olsaydı" diye konuştu.

- "TFF BAŞKANLIĞI'NA PARAŞÜTLE İNMEDİM"
TFF'ye gidiş noktasında Mersin İdmanyurdu Kulübü'nün emeğinin çok fazla olduğunu söyleyen Başkan Ulusoy, konuşmasını şöyle sürdürdü; "1992 yılında Mersin İdmanyurdu'ndan giden Haluk Ulusoy, TFF Yönetim Kurulu üyeliğine gelmişti. Yıllarca çeşitli kademelerde görev yaptım. Her zaman söylüyorum TFF Başkanlığı'na paraşütle gelmedim. Alnımın teriyle, namusumla, şerefimle, haysiyetimle, kulüplerde yaptığım yöneticiliklerimle ben TFF hayatına başladım. 1923 yılında kurulan TFF, başkanlığım dönemimde başarıdan başarıya koştu. Ben sadece Türk Milli Takımı'nı Dünya 3'ncüsü yapan bir başkan olarak anılmak istemiyorum. TFF'de başkanlık yaptığım dönemlerde çok büyük başarılara imza attık. Bunlar sadece sportif alanlarda değildi. Federasyon başkanlarının 3 ayda, 2 ayda bir koltuklarını terk ettiği günlerde ben yüreğimi ve aklımı koyarak TFF Başkanlığı'na aday oldum. Herkes, '1 ay, 3 ay dayanamaz' derken, 7.5 yıl görev yaptım. O günkü kaosları hatırlarsanız, o kaosların üstesinden gelen ben ve ekibim, çok büyük başarılara imza attı. Sayın vekilim, biraz önce şunu söyledi (Meyve veren ağaç taşlanır). Maalesef ülkemizin kaderi mi bilemiyorum. Ben bu kadar büyük başarılara imza atan, Avrupa Şampiyonası'nda A Milli Takım'a çeyrek final oynatan, Dünya Kupası'nda Dünya 3'ncüsü yapan, havuz sistemi denen sitemi dimdik ayakta tutan biz olduk. 'Çatlamasına, patlamasına asla izin vermeyeceğim' diyerek başladığım görevde, bugüne kadar ne çatladı ne patladı dimdik ayakta kaldık". 

Göreve geldiklerinde 55 milyon dolar olan havuz ihalesini, 640 milyon dolara ihale ettiklerine kaydeden Başkan Ulusoy, "Yani bakıldığında TFF, dönemimizde mali yönden, sportif yönden ve idari yönden çok büyük başarılara imza attı. Bunda Mersin'in rolü çok büyük. Benim vatanım Türkiye, ama 1. doğdum şehir Trabzon, 2. şehrim Mersin" ifadelerini kullandı. 

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın da gecede yaptığı konuşmada, Mersin'e karşı vefa borcunun bulunduğunu ifade ederek, "Çünkü 10 sene Mersin'de çok güzel ticari hayatım geçti. Çok ekmek yedim. Mersin İdmanyurdu'nun kuruluşunda Galatasaray camiasından yetişen çok ferdin olduğunu biliyorum. Senelerce Mersin İdmanyurdu ile Galatasaray bir köprü yaptı. Ama artık arzum 1. Lig'de, Kulüpler Birliği'nde Mersin İdmanyurdu'nu görmek. Biz yine eskisi gibi Galatasaray olarak bütün imkanlarımızı bu güzel şehrin takımına açacağız. Bugüne kadar çok ödül aldım, Dünya fair-play ödülünü aldım. Çok mutluyum, ama vefa borcum olan Mersin'de aldığım bu ödül benim için en kıymetlerinden biri" şeklinde konuştu. 

Gecede TFF Başkanı Haluk Ulusoy'a, 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verilirken, 'Futbol Övünç Madalyası' takıldı. Ulusoy, başarı ödülünü CHP Mersin Milletvekili Vahit Çekmez'den, madalyasını da geceyi tertipleyen yerel gazetenin imtiyaz sahibi Selahaddin Akkuş'tan aldı. Ayrıca geceye katılamayan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e verilen 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' de TFF Başkanı Ulusay'a takdim edildi. 

Gecede ayrıca, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'a 'Yılın Bürokratı Ödülü', Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'a 'Yılın Kulüp Başkanı Ödülü', Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur'a 'Yılın Futbol Takımı' ödülü, Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'a 'Yılın Teknik Adamı Ödülü', milli güreşçi Hamza Yerlikaya'ya 'Asrın Güreşçisi Ödülü' ve Süper Lig Klasman Hakemi Vedat Yüksel'e 'Yılın Hakemi Ödülü' verildi. Gecede, spora emeği geçen kurum ve şahıslara da Vefa ve Hizmet Onur Ödülleri verildi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2006 Salı 10:47:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa dinçel IP: 88.231.187.xxx Tarih : 12.12.2006 19:59:37
böyle güzel gecelerin dahda çok yaygınlaşması ve hatta mersinde devamlı olması lazım türkiyenin heryerinde mersinli görmek mümkündür bugün öğrendiğim bi şey özhan canaydın bile mersinin ekmeğini yemiş daha niceleri var haluk ulusoydan mersin idmanyurdumuza güzel şeyler gelmesini isterizz çüünkü o bir mersin idmanyurdu hastasıdır