5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

SRAP'la işyeri sahibi oldular

Mersin'in Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP)’ dan yararlanarak işyeri açanları işyerlerinde ziyaret etti.

Kaymakam Beyoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Asuman Kaya ve Vakıf personeli Ayşenur Yılmaz ile birlikte ilk olarak aldığı 15 bin YTL'lik destekle Silifke Sanayi Sitesi’nde oto elektrik tamir ve bakım atölyesi açan Bekir Tatıl'ı ziyaret etti. Beyoğlu daha sonra Göksu Mahallesinde gümüş takı işyerini hizmete açan Özgür Cansever ve Saray Mahallesi İş Bankası karşısında bay bayan iç giyim satış mağazası açan Rukiye Yüksel'i ziyaret etti.

2009 yılının Nisan ve Mayıs aylarında gelir getirici projeler kapsamında hazırlanan bireysel iş kurma projelerinin geriye ödemelerini işyeri açılışından 15 ay yapılmaya başlanacağını ve 2013 yılında sona ereceğini belirten Beyoğlu, geçen yıl 81 aileyi iş sahibi yaptıklarını, bu yılda hedeflerini bu sayının üzerinde ailelerini iş sahibi yapmak olduğunu söyledi.

İlçe Kaymakamı Ahmet Beyoğlu; " Türkiye'de kısa ve uzun vadede yoksulluğun azaltılmasına katkıda bulunulması amacı doğrultusunda Vakfımız 2004 yılından itibaren Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik fonuna gelir elde etme ve istihdam fırsatlarını artırmaya yönelik projeler sunmaktadır. 2008 yılı içerisinde 81 yeni proje hazırlanmış ve toplam 509.857,00 TL bütçe ile uygulamaya konulmuştur. Projeler değerlendirilirken fayda sahiplerinin Türkiye'nin en yoksul yüzde 36 lık kesimi içinde yer almasına, bu yoksul kişilerin geçimlerine yetecek geliri sağlamasına ve devamlılığına dikkat edilmiştir. Proje geriye ödemeleri; 1 yıl ödemesiz, 15. ay'da; yüzde 20, 28. ay'da; yüzde 20, 40. ay'da; yüzde 30, 52. ay'da ise yüzde 30'dur. Ayrıca İlçedeki bir kişi 10.000 TL'ye kırsaldaki kişi ise 15.000 TL'ye kadar kredi alabiliyor. Kendi iş yerini açan arkadaşlarımızı cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Yapılan ziyaretten ve desteklerinden dolayı mutlu olduğunu dile getiren Rukiye Yüksel ise, "SRAP projesi kapsamında kendi iş yerimizi açarak, kendi işimizin patronu olduk. İş yerimizi açtığımız günden bu yana az da olsa bir kazanç elde ediyoruz. Kimseye muhtaç olmadan hayatımızı devam ettirebiliyoruz. İş yerimizin açılmasında ve tanıtımında bizlere her zaman destek olan İlçe Kaymakamımız sayın Ahmet Beyoğlu'na çok teşekkür ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 13:50:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?