8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

SSK' nın arşivi kundaklandı

Mersin'de Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) İl Müdürlüğü ile Toros Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin arşivinin bulunduğu oda, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklandı.

Hırsızlık süsü verilerek yapıldığı iddia edilen kundaklama sonucu arşivde bulunan çok sayıda evrak ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin malzeme deposu zarar gördü.

 

Alınan bilgiye göre, Atatürk Caddesi üzerindeki SSK İl Müdürlüğü'nün batı yönünde bulunan pencereyi kıran kişi ya da kişiler Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin malzeme deposu ile yan yana bulunan SSK'nın arşivinin bulunduğu odaya girerek ateşe verdi.

 

Olay yerine gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri pencerelerin korkuluk demirlerini kırarak yangının üst katlara sıçramadan söndürdü.

 

Hırsızlık süsü verilerek yapıldığı tahmin edilen yangından arşivde bulunan çok sayıda evrak yanarken basın mensuplarının yanan odaya girmesine izin verilmedi.



Yangında Toros Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ninde zarar görmesi nedeniyle gelen vatandaşlar kapıdan geri çevrildi.



Kundaklama sonucu SSK'nın arşivi ile hemen bitişiğindeki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin malzeme deposundaki malzemeler kullanılamaz hale geldi.



Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri kundaklanan arşivde inceleme yaparken SSK Mersin İl Müdürü Aydın Er de olay yerinde inceleme yaptı.



Aydın Er, yangının çıkış nedeninin henüz belli olmadığını olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

ZAMAN
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2007 Çarşamba 11:36:11
Güncelleme :20 Haziran 2007 Çarşamba 14:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?